Clio Cup

Persbericht: Optimale score voor Sebastiaan Bleekemolen in Dutch Renault Clio Cup op de Nürburgring

1379235965-clio nurb sb 2

In tennistermen 'game, set en match', voor Sebastiaan Bleekemolen op het Duitse Grand Prix circuit van de Nürburgring. In het voorlaatste raceweekend van de Dutch Renault Clio Cup kwalificeerde Bleekemolen zich voor beide wedstrijden op poleposition, reed twee keer soeverein naar de zege en eiste ook nog eens twee keer de snelste raceronde voor zich op. Met 44 punten scoorde de drievoudig Clio Cup kampioen uit Aerdenhout daarmee maximaal. "Vanaf het eerste moment voelde ik me één met de auto en was zowel op een droge als natte baan de snelste. Ik heb eigenlijk geen fout gemaakt", keek Bleekemolen op zijn meer dan geslaagde raceweekend terug. Melvin de Groot maakte het succes voor Team Bleekemolen compleet door tot twee keer toe naar de derde plaats te rijden.

Tekst en foto's: PR

Een week na de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort, waar Melvin de Groot met twee overwinningen voor Team Bleekemolen zo succesvol was, mochten de rijders van de Dutch Renault Clio Cup alweer aantreden voor hun elfde en twaalfde race van het seizoen. Strijdtoneel was dit keer het Grand Prix circuit van de Nürburgring, waar de meest competitieve merkencup van Nederland in actie kwam tijdens de 36ste RCM DMV Grenzlandrennen in het omlijstende programma van de VLN Langstreckenmeisterschaft.

Vanaf het allereerste moment dat de Nederlandse Renault Clio's de baan opdraaiden, was duidelijk dat Sebastiaan Bleekemolen de te kloppen man zou worden. In de vrije training was de Team Bleekemolen-rijder al superieur, om vervolgens in de kwalificatie voor beide races de poleposition voor zich op te eisen. Beide wedstrijden moesten op een natte baan worden afgewerkt, maar dat weerhield Bleekemolen er niet van om ook onder deze lastige omstandigheden de concurrentie zijn wil op te leggen. In de eerste race passeerde de drievoudig Clio Cup kampioen na 17 ronden met een voorsprong van ruim acht seconden als winnaar de finish, om in race twee zelfs meer dan twaalf seconden van de concurrentie weg te rijden. "Vanaf het eerste moment dit weekend voelde ik me één met de auto. In de eerste race was de start wat minder, waardoor ik eerst Melvin de Groot weer moest passeren. Daarna kon ik afstand nemen. In race twee was ik goed weg en had in de eerste bocht Robert van den Berg even naast me. In het begin leek hij me nog te kunnen volgen, maar daarna reed ik meer dan een seconde per ronde bij hem weg", aldus de blije winnaar van beide races.

1379235958-clio nurb sb 1
Melvin de Groot maakte het succes van Team Bleekemolen compleet door zijn Renault Clio in beide races naar een derde plaats te sturen. "In de eerste race had ik last van onderstuur waardoor ik Marcel Dekker niet achter me kon houden. Tussen de races hebben we wat aan de afstelling van de auto veranderd. Daarmee ging het in race twee een stuk beter. Belangrijk was natuurlijk om Dekker in te halen. Helaas zat ik iets te lang achter hem vast waardoor Robert van den Berg al te ver was weggelopen om nog een kans te maken op een tweede plaats", aldus De Groot. Met zijn score liep de als tweede in de tussenstand geklasseerde Team Bleekemolen-piloot twee punten in op leider Dekker. "Ik had gehoopt dit weekend het gat een stuk kleiner te kunnen maken. Nu zullen we tijdens de Finaleraces alles op alles moeten zetten", blikte De Groot alvast strijdlustig vooruit.

Minder fortuinlijk was Michael Bleekemolen. In de eerste race rekende de routinier erop dat de baan snel zou opdrogen en startte op slicks. Toen het vervolgens toch weer begon te regenen was de Team Bleekemolen-rijder kansloos voor een goede klassering. De tweede race verliep een stuk beter. "Ik lag op de zesde plaats en reed het gat naar Dekker langzaam dicht. Eenmaal in de buurt, had hij blijkbaar ook weer wat meer snelheid gevonden, want toen werd het gaatje weer groter. Meer dan een zesde plaats zat er daardoor niet in", aldus Michael Bleekemolen, die eerder dit jaar nog een race op zijn naam schreef.

De Dutch Renault Clio Cup komt dit jaar nog één keer in actie, en wel tijdens de afsluitende Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. Er staan dan twee wedstrijden op het programma waarin totaal 44 punten te verdienen zijn. De achterstand van Team Bleekemolen-rijder De Groot op leider Dekker bedraagt nu twintig punten. Met zijn optimale score is Sebastiaan Bleekemolen gestegen van de zesde naar de derde plaats in het tussenklassement. Dit ondanks het feit dat hij vier races moest missen wegens verplichtingen in de Porsche Supercup.

1379235953-clio nurb podium

Dutch Renault Clio Cup
Race 1: 1. Sebastiaan Bleekemolen 17 ronden, 2. Marcel Dekker, op 8.169, 3. Melvin de Groot, op 17.138, 4. Jan Muys, op 22.075, 5. Paul Harkema, op 22.484, 13. Michael Bleekemolen, op 1 ronde.

Race 2: 1. Sebastiaan Bleekemolen 17 ronden, 2. Robert van den Berg, op 12.351, 3. Melvin de Groot, op 22.521, 4. Paul Harkema, op 23.092, 5. Marcel Dekker, op 27.016, 6. Michael Bleekemolen, op 34.183.

Stand na twaalf races:
1. Marcel Dekker 201; 2. Melvin de Groot 181; 3. Sebastiaan Bleekemolen 145; 4. Robert van den Berg 140; 5. Jan Muys 129; 6. Michael Bleekemolen 119; 13. Ronald Morien 50; 16. Jeroen Bleekemolen 11.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet