CIKFIA

Karting: CIKFIA: Pakt Max Verstappen eerste wereldtitel in KZ1?

Het eerste wereldkampioenschap karting van 2013 zit eraan te komen. Volgend weekend weten we wie onze nationale held Bas Lammers zal opvolgen als wereldkampioen in de KZ1 schakelklasse.
Op de mooie Franse baan in Varennes tekent de absolute top van het karten present, de beste rijders, de beste teams en de beste monteurs zullen er alles aan moeten doen om de titel binnen te halen.

Tekst: Philippe De Roeck

Van achttien tot tweeëntwintig september is het wereldkampioenschap karting voor de KZ1 en KZ2 schakelklassen te gast op de prachtige baan van Varennes sur Ailler. Naast het geweld van de schakelkarts zullen ook de jonge honden van de CIK FIA Karting Academy Trophy in actie komen voor hun laatste wedstrijdweekend van het jaar.
Vorig jaar was onze Nederlander Bas Lammers de toch wel verrassende winnaar van de wereldtitel in Sarno. Dit jaar zal Lammers niet meer deelnemen op een Praga, wel op een Intrepid. Ondanks een redelijk geslaagd jaar is Lammers niet de top favoriet. Max Verstappen kan eigenlijk alleen nog maar verliezen.
De zoon van Jos Verstappen wint dit jaar alles wat hij maar kan winnen en dat niet enkel in de KZ maar ook in de KF klasse. We kunnen niet meteen een grote concurrent voor Verstappen naar voren schuiven al zitten er in het kamp van CRG wel nog wat talenten die het Verstappen zwaar kunnen maken. Jorrit Pex, Jordan Lennox, Felice Tiene en misschien wel Jonathan Thonon of Davide Foré zijn kleppers waar zeker rekening mee gehouden zal moeten worden. Rick Dreezen is niet meteen aan zijn beste seizoen toe. Begin dit jaar gingen ze niet de juiste richting uit met de homologatie van het nieuwe TonyKart chassis waardoor ze niet de prijzen hebben kunnen binnenhalen waar ze op hoopten. Maar Dreezen zal zijn huid zeker duur verkopen en dat zal ook zijn teammaat Marco Ardigo doen. Verder staan er nog grote namen als Charles Leclerc, Paolo de Conto en ex F1 rijder Jaime Alguersuari op de deelnemers lijst.

Ook voor de KZ2 is er opnieuw een wereldtitel te verdelen. Grote smaakmakers van het Europees kampioenschap in Genk waren Joel Johansson, Riccardo Negro, Marco Zanchetta en de uiteindelijke winnaar Emil Antonsen. Bovendien zijn er heel wat Nederlanders die richting Varennes trekken om mee te strijden naar een top tien klassering, een podium of wie weet een overwinning met bijhorende wereldtitel.
AUTOSPORT.nl brengt vanaf donderdag verslag uit, zo hoeft u niets te missen van het wereldkampioenschap karting!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet