Porsche Cups

Porsche Cups: Weer een overwinning voor Estre, Nathan houdt met podium B-klasse Nederlandse eer hoog

Met zijn zevende overwinning uit 13 races vergrootte de Fransman Kévin Estre zijn voorsprong als leider in de titelstrijd van de Porsche Carrera Cup. Nadat hij gisteren al de eerste race op het circuit van Oschersleben had gewonnen, stelde de rijder van het Attempto Racing-team bij de thuisrace van zijn équipe ook de tweede overwinning van het weekeinde veilig. Net als gisteren eindigde zijn Deense teamgenoot Nicki Thiim op de tweede plaats. De derde positie was voor de Oostenrijker Philipp Eng. Voor de Nederlanders was er ditmaal geen succes weggelegd. Jaap van Lagen eindigde na een aanrijding en een lekke band met een ronde achterstand als 26e, Pieter Schothorst viel uit vanwege een defecte radiateur na een aanrijding. Bas Schothorst werd als elfde geklasseerd, Wolf Nathan werd (zonder splitter aan de voorkant van zijn Porsche) 19e algemeen en derde in de B-klasse.

Tekst: René de Boer (vanuit Oschersleben, Twitter: @renedeboer)

Voor Estre was het een start-finishzege zonder al teveel problemen, terwijl ook Thiim zijn tweede plaats relatief eenvoudig naar huis reed. Eng daarentegen had het aan de stok met Jaap van Lagen in de strijd om de derde plaats. "Ik had een goede start, maar wist dat ik snel voorbij Eng moest", aldus Van Lagen. "Ik probeerde het op dezelfde manier als gisteren, maar waar het gisteren wel lukte, hield hij nu de deur dicht. We raakten elkaar, en vermoedelijk werd daardoor het ventiel van mijn rechter voorband geraakt. Daardoor liep de band leeg en schoot ik rechtdoor de grindbak in. Achteraf gezien had ik beter die vierde plaats kunnen pakken, maar ja, dat is nu eenmaal zo."

Bas Schothorst was met zijn elfde plaats de best geklasseerde landgenoot. "Ik had een slechte start, waarbij ik een paar plaatsen verloor, maar daarna kon ik het tempo in het groepje voor me wel goed volgen. Mijn doel was een top-tien-klassering. Dat lukte helaas niet helemaal, maar met het weekeinde als geheel ben ik wel tevreden. We maken steeds meer stappen naar voren en het tempo zit er duidelijk in", aldus Schothorst. Zijn neef Pieter was minder positief: "Ik had een heel goede start, maar toen gaf Siedler me een brake-test. Ik reed tegen de achterkant van zijn auto aan, waardoor bij mij de radiator kapot ging. Dat betekende voor mij het einde van de race." Wolf Nathan verloor al in de beginfase de splitter van zijn auto, maar reed niettemin naar de derde plaats in het B-klassement. "Ik heb eigenlijk de hele race alleen gereden, niet zoveel te melden. Maar wel weer een podium en waardevolle punten", verklaarde hij.

Uitslag:
1. Kévin Estre (Fra), 22 r. in 35:32,524 (gem. 137,266 km/u)
2. Nicki Thiim (Den), op 0,777
3. Philipp Eng (Oos), op 10,730
11. Bas Schothorst (Ned), op 15,098
19. Wolf Nathan (Ned), op 33,881 (3e B-klassement)

Stand na 13 van 17 races:
1. Kévin Estre, 201
2. Nicki Thiim, 184
3. Christian Engelhart, 165
6. Jaap van Lagen, 115
12. Pieter Schothorst, 47
15. Bas Schothorst, 37

B-klassement:
1. Rolf Ineichen, 206
2. Dominic Jöst, 187
3. Wolf Nathan, 153
10. Ronald van de Laar, 44
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet