Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen oppermachtig in race één op de Nürburgring

dekker

Als vijfde gestart, reed Dekker een uitstekende race en passeerde als tweede de finish. "Mijn start was goed en bij de eerste bocht kwam ik aardig in het gedrang tussen De Groot, Bleekemolen en Harkema. Er werden hier en daar wat tikjes uitgedeeld, maar het ging heel sportief. Ik kwam zo op een derde plaats te liggen en nadat Sebastiaan Melvin inhaalde, lukte mij dat ook en lag ik tweede. Die plek kon ik probleemloos tot de finish vasthouden, wat gezien de stand in het kampioenschap voor mij ideaal was. Daarin staat Melvin achter me en nu heb ik mijn voorsprong wat kunnen uitbreiden", aldus Dekker kort na de race. De Groot kon het tempo van zijn teamgenoot Bleekemolen en naaste concurrent Dekker niet helemaal volgen en maakte op ruim negen seconden van de nummer twee positie het podium compleet.

harkema

Een fraaie strijd was er om de vierde plaats en daarmee tevens de winst in de Olympia Cup. Lange tijd leek deze zege naar Paul Harkema te gaan, maar in de veertiende ronde werd de leider bijgehaald door Muys, die van het gevecht genoten had.

muys

"Ik had een redelijke start maar verloor in de eerste bocht toch een plaats aan Peter Schreurs. Nadat ik die voorbij was, kon ik het gat naar Harkema dichtrijden. Ik passeerde hem, waarna hij mij een paar bochten later weer inhaalde. Uiteindelijk had ik hem te pakken en was definitief vierde en winnaar van de Olympia Cup." Op minder dan 0,4 seconde van Muys werd Harkema tweede Olympiër.

schreurs

Een uitstekende race reed Schreurs, die vanaf een elfde startplaats meteen veel posities kon goedmaken en zich in de strijd om het Olympia Cup podium wist te mengen. Op een zesde plaats algemeen liggend moest Schreurs tegen het eind van de race nog oppassen voor het inlopende en fraai strijdende duo Wilbert van den Burg en zijn eigen BS Energy Racing teamgenoot Marcel van de Maat. Schreurs wist zijn positie echter te behouden en mocht zodoende op de derde plaats van het Olympia Cup podium plaatsnemen.

Als gevolg van de door de mist opgelopen achterstand in het programma start de tweede Dutch Renault Clio Cup race na de VLN wedstrijd, rond de klok van 18.00 uur.

podium1

Uitslag race 1 Dutch Renault Clio Cup
RCM DMV Grenzlandrennen, Nürburgring, zaterdag 14 september 2013
1. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) 17 ronden in 31.48.961
2. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 8.169
3. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 17.138

podium2

4. Jan Muys (Dekker Racing) + 22.075 (1e OC)
5. Paul Harkema (Certainty Racing) + 22.484 (2ste OC)
6. Peter Schreurs (BS Energy Racing Team) + 27.508 (3e OC)
7. Wilbert van den Burg (Visual Art & Racing) + 28.135 (4e OC)
8. Marcel van de Maat (BS Energy Racing Team) + 28.750 (5e OC)
9. Christjohannes Schreiber + 32.410 (6e OC)
10. Eva Harkema (Certainty Racing) + 33.141 (7e OC)
11. Niels Kool (Kool Racing) + 56.034 (8e OC)
12. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 1.45.415
13. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 1 ronde

Snelste ronde: Sebastiaan Bleekemolen in 1.51.361
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet