Goodwood

Retro: Tom Coronel en David Hart laten oude tijden herleven met AC Cobra op Goodwood Revival

Tom-David 2

Tom Coronel maakt dit weekend opnieuw zijn opwachting tijden het prachtige Goodwood Revival event. Samen met coureur David Hart neemt hij met de AC Cobra van het DHG Racing-team deel aan de hoofdrace van het evenement, de Royal Automobile Club TT Celebration. Vorig jaar manoeuvreerde het gelegenheidsduo de AC Cobra nog naar een tweede plaats, dit jaar is het doel 'victory lane'.

Tekst en foto's: PR

Goodwood 1

Tom en David vormen al lange tijd een hecht duo als bestuurders van de DHG Racing AC Cobra. Vorig jaar was het tweetal ook al present op Goodwood Revival, en bepaald niet onverdienstelijk met een tweede plaats. Meer recent maakte de AC Cobra met David en Tom aan het stuur zijn opwachting tijdens de Historische Grand Prix op Zandvoort en kort daarvoor tijdens VKV City Racing in Rotterdam. "Een prachtexemplaar van een auto, met 450 pk en nul grip," glundert Tom. "Bij het remmen moeten de ankers en parachute uit, anders haal je de bocht niet. Eerlijk is eerlijk: het is wel ongelofelijk gaaf!"

Goodwood 4

Crème de la crème uit de autosport present
Tom en David verkeren tijdens de Royal Automobile Club TT Celebration op Goodwood Revival in zeer goed gezelschap. Tal van gerenommeerde namen uit de actuele en historische autosport vergezellen het tweetal tijdens de race. Jean Alesi, Henri Pescarolo, Andy Wallace, Rob Huff, Emanuele Pirro, John Hugenholtz, Christian Horner, Anthony Reid, Oliver Gavin... het zijn maar enkele van de concurrenten die naast het DHG Racing-duo aan de start zullen verschijnen. Het indrukwekkende startveld bestaat naast de AC Cobra van Tom en David ondermeer uit diverse historische Ferrari's (250 GT SWB/C, 250 LM, 250 GTO en 330 GTO), Jaguar E-Types, diverse modellen uit de stal van Aston Martin, een Corvette Sting Ray en een Maserati Tipo 151. Om er maar enkele te noemen...

Goodwood 3

Desondanks gaan Coronel en Hart voor het hoogste podium. "Vorig jaar hebben Tom en ik het samen tot een tweede plek geschopt. Doordat we al langer als duo met de AC Cobra rijden, weten we precies wat we ermee kunnen. En die krans en sigaren voor de tweede plek van vorig jaar smaakten naar meer," aldus David Hart, naast co-piloot van Tom eigenaar van DHG Racing.

Goodwood 2

Tom staat ondertussen te popelen om het weekend van start te gaan. "Voor mij is dit het hoogtepunt van het jaar. Goodwood Revival is het grootste evenement voor historische auto's ter wereld. Je mag daar niet zomaar naar toe, nee, je moet echt uitgenodigd worden. In een spijkerbroek kom je het circuit niet op, zonder stropdas mag je de pitlane niet in... Alles is 100% in gentleman-stijl, tot in detail uitgewerkt. In de supermarkt op het circuit verkopen ze alle producten in jaren '50 stijl. Je waant je op de filmset van Pearl Harbor, echt megacool. En het is voor alle dagen uitverkocht, met 150.000 toeschouwers per dag. Dat krijgt geen enkele Formule 1 Grand Prix voor elkaar, hoor!"

Programma Royal Automobile Club TT Celebration (UK tijd)
Vrijdag 13 september 16.20u Vrije Training
Zaterdag 14 september 11.55u Kwalificatie
Zondag 15 september 16.20u Race

De verrichtingen van Tom Coronel en David Hart zijn dit weekend live te volgen via de live stream op de website van Goodwood Revival.

Meer informatie over Goodwood Revival is hier beschikbaar op http://www.goodwood.co.uk/revival/revival-live/revival-live.aspx.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet