Diversen

Div: Talenten en topcoureurs bij FIA iMobility Challenge op Vliegveld Valkenburg

MGP 6175
Nico Rosberg, Robin Frijns, Kevin Abbring en Giedo van der Garde waren aanwezig

Deze week is de ANWB gastheer van de FIA Conference Week op het gebied van mobiliteit, naast de autosport de andere zuil waarop de mondiale automobielfederatie steunt. Zo'n 300 gedelegeerden van mobiliteitsorganisaties van over de hele wereld zijn te gast in Den Haag om te spreken over mobiliteit, verkeersveiligheid en alles wat daarmee samenhangt. Een van de belangrijke onderdelen van de congresweek was het evenement rondom de 'iMobility Challenge', afgelopen woensdag op het Vliegveld Valkenburg bij Katwijk. Onder het motto 'Connected for the future' waren er vele demonstraties van nieuwe technieken om het wegverkeer veiliger, comfortabeler en efficiënter te maken. Tal van exposanten toonden hun nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en lieten zien dat Nederland op dit front een belangrijke speler in de wereldmarkt is. Maar tussen al deze techniek was er ook een beetje aandacht voor de autosport. Zo was Nico Rosberg, coureur van het Petronas AMG Mercedes-Formule 1-team, aanwezig als speciale gast en kwamen de Nederlandse coureurs Robin Frijns, Kevin Abbring en Giedo van der Garde zelf in actie tijdens een tweetal demonstraties. Daarnaast lieten de talenten van KNAF Talent First de vele bezoekers kennismaken met de techniek (en het plezier!) van zuinig, maar toch vlot rijden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: KNAF/Co van der Gragt

MGP 5745

De KNAF-talenten reden de bezoekers rond met elektrische smarts fortwo, beschikbaar gesteld vanuit het car2go-programma. Met deze compacte stadsauto's werd een speciaal parcours afgelegd, waarbij enerzijds het verbruik in de gaten gehouden werd, maar anderzijds ook op een vlotte rijstijl werd gelet.

MGP 5751

MGP 5789

De KNAF Talent First-rijders: vlnr Mike Veldhuisen, Kevin Kooijman, Niels Langelaan, Hans Weijs jr. (zelf al lang geen Talent First meer, maar als begeleider van de groep aanwezig), Emiel Blauw en Mats van den Brand.

MGP 5886

Af en toe moest er natuurlijk ook even worden opgeladen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet