Supercar Challenge

Persbericht: Praga R1 wederom succesvol in Superlights Supercar Challenge

1

Praga Racing kijkt met een goed gevoel terug op de beide races van de klasse Superlights van de Supercar Challenge, verreden tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort. De equipe Robert de Graaff – Philippe Ribbens en Danny van Dongen eindigden elk een keer in de algemene top drie. In de eerste race eindigden de vier Praga's R1 na een uur racen in de top zeven. "Met andere woorden: we combineren snelheid met betrouwbaarheid", stelde Danny van Dongen tevreden vast.

Tekst en foto's: PR

De vier Praga's R1 werden bemand door de equipe Robert de Graaff – Philippe Ribbens en de rijders Tomas Vojtech, Berry van Elk en Danny van Dongen.
Tijdens de tijdtraining liet Van Dongen zien wat er mogelijk is met de raceauto pur sang. Hij realiseerde de derde startpositie met zijn Praga R1, waarbij hij alleen twee rijders uit de snelste divisie met een achtcilinder sportscar moest voorlaten. Danny's rondetijd: 1:43.209. Ter vergelijking: tijdens de kwalificatie van de Super GT, de snelste divisie van de Supercar Challenge, waren alleen een tweetal McLarens MP4-12 en twee Ferrari's F458 GT2 sneller. Danny: "De Praga R1 is supersnel, maar tegelijkertijd vrij gemakkelijk te besturen en bovendien prettig betaalbaar. Dat kun je over slechts zeer weinig raceauto's zeggen."

4

Podiumplaats
In de eerste race kwam Danny na een uur racen als derde algemeen en als eerste in de Praga R1-divisie over de finish. Zijn Praga-collega's volgden hem op de plaatsen vijf tot en met zeven. "Daarmee laten we niet alleen zien dat we zeer competitief zijn, maar ook dat de Praga R1 erg betrouwbaar is", constateerde Danny tevreden. "Daarmee zetten we de positieve lijn van het seizoen tot nu toe voort."

2

Sterke race De Graaff – Ribbens
In de tweede race van het weekend sloegen Robert de Graaff en Philippe Ribbens hun slag. Zij wonnen de Praga R1-divisie en eindigden netjes als derde algemeen. Danny van Dongen kwam slechts 0,245 seconde achter het duo over de finish, als vierde algemeen. Tomas Vojtech zat er met een zesde plaats in het veld ook weer goed bij.

2014: jij in een Praga R1?
Praga Racing is ook in het autosportseizoen 2014 weer actief in de divisie Superlights van de Supercar Challenge. Het seizoen telt zes raceweekenden, op diverse circuits van naam en faam. Elk weekend omvat veel 'track time': een vrije training, een kwalificatietraining en twee races van elk een uur met een pitstop annex rijderswissel. Kom jij ons team versterken? Voor slechts € 29.999,- rijd je een volledig seizoen Praga R1, samen met een teamgenoot, op basis van 'Arrive & Drive'. Geïnteresseerde licentiehouders zijn meer dan welkom voor een test.

Alle informatie over de Praga R1 en de testsessies vind je op www.pragasportscars.com, of bel 023-5712250.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet