Persberichten

Persbericht: Melvin de Groot brengt Team Bleekemolen dubbelzege in Clio Cup. Onfortuinlijke Porsche Supercup race op Monza

1378666194-monza psc sb 11

Team Bleekemolen kijkt met gemengde gevoelens terug op afgelopen weekend. Vreugde is er dankzij twee uitstekende zeges voor Melvin de Groot in de Dutch Renault Clio Cup op Circuit Park Zandvoort, die met nog twee raceweekends voor de boeg titelkandidaat is. In de Porsche Supercup tijdens de Grand Prix van Italië liep de race niet als gehoopt. Sebastiaan Bleekemolen werd in de eerste ronde in het heetst van de strijd naast de baan geduwd, waarbij zijn wiel een dusdanige tik kreeg dat van racen nauwelijks sprake kon zijn, hij werd 18e. Ook Jeroen Mul kreeg in het begin van de race een tik, waardoor hij vele plaatsen terugviel. Zijn snelheid was echter perfect en hij kon zich terugvechten naar de 13e plaats, direct achter zijn teamgenoot Ben Barker. Jeroen Bleekemolen, die uitkomt voor een ander team, werd tiende.

Tekst en foto's: PR

De Team Bleekemolen-coureurs kijken jaarlijks uit naar de Porsche Supercup-race op de fameuze Autodromo Nazionale di Monza. Deze schitterende Italiaanse piste maakt hoge snelheden mogelijk en dat past uitstekend bij het karakter van de Porsche.

1378666200-monza psc sb 2

Tijdens de kwalificatie op zaterdag reden Sebastiaan Bleekemolen, Jeroen Mul en Ben Barker uitstekende rondetijden. Mul was slechts een halve seconde langzamer dan polesitter Nicki Thiim, Sebastiaan Bleekemolen was 0,12 seconden minder snel dan zijn teamgenoot. Op Monza is een tiende van een seconde echter veel, wat wel blijkt uit het feit dat Mul met zijn tijd op de twaalfde startpositie terecht kwam en Sebastiaan op de veertiende plaats. Van de 26 coureurs die in de Porsche Supercup van start gingen zaten de eerste 21 binnen een seconde van de poletijd, een record.

Jeroen Mul kreeg in de eerste chicane direct een tik van achteren van voormalig Formule 1-coureur Emanuele Pirro, waardoor hij vele plaatsen verloor. Toen het veld niet veel later driedik de bocht Lesmo 2 inging zat Sebastiaan Bleekemolen aan de buitenzijde, die hij vol gas nam. Opnieuw kreeg Mul, die naast Bleekemolen zat, een duw, waardoor hij op zijn beurt de Porsche van zijn teamgenoot raakte op het rechter voorwiel. Bleekemolen kwam daardoor naast de baan, ging op volle snelheid door het grind en kon ternauwernood de vangrail ontwijken. Hij kon zijn weg vervolgen, maar de sporing van zijn auto was door de tik op het wiel weg en dus kon hij niet meer doen dan de race uitrijden.

Jeroen Mul was wel heel goed op weg, in zijn Porsche passeerde hij na de hectische start diverse tegenstanders en kon zich terugknokken naar de dertiende plaats. Daarmee finishte Mul achter zijn teamgenoot Ben Barker, die ook een aardig opmars had gemaakt, wat hen beide tevreden stelde. Jeroen Bleekemolen werd tiende.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet