Sportscars

Sportscars: Angelelli/Taylor winnen GrandAm Laguna Seca. Titelstrijd naar hoogtepunt!

De combinatie Jordan Taylor/Max Angelelli behaalde op Laguna Seca hun Corvette de vierde seizoensoverwinning. Hun naaste rivalen Rojas/Pruett eindigden met hun BMW Riley als tweede. Het verschil tussen beide teams bedraagt slechts acht punten.

Tekst Willem J. Staat
Foto's GrandAm

2013 GA JT MA Laguna
Jordan Taylor en Max Angelelli zijn dit jaar sterke titelkandidaten bij de Daytona Prototypes.

Angelelli/Taylor winnen GrandAm Laguna Seca
Met hun zege op Laguna Seca staat het duo Angelelli/Taylor in de titelstrijd als eerste genoteerd. Voorafgaande aan de wedstrijd in Laguna Seca bedroeg het puntenverschil in de Top 10 geklasseerde coureurs slechts vijf punten. Van de 105 ronden reed de combinatie Angelelli/Taylor er maar liefst 72 op kop. Jordan Taylor: "Hier stond aanmerkelijk meer druk op ons dan in Kansas. Vandaag beschikten wij gewoon over een betere auto en hadden de zaak onder controle."

Voor de wedstrijd op Laguna Seca had het team van Chip Ganassi Racing with
Felix Sabates eveneens de combinatie Scott Dixon/Dario Franchitti met een tweede BMW/Riley ingezet. Een strategische zet waardoor Memo Rojas/Scott Pruett naar de tweede plek in de kampioenschapsstand konden stijgen. Pas twee ronden voor het einde maakte de BMW/Riley van Dixon/Franchitti vrij baan voor hun teamgenoten. Het leverde de Ganassi rijders een voorlopige tweede plek in de titelstrijd op.

Scott Pruett: "Op Lime Rock valt de beslissing. Op dit moment heeft de No 10 een klein beetje lucht, maar hopelijk valt het geluk met een goede finish op Lime Rock onze kant uit.De GAINSCO Corvette DP van de combinatie GurneyFogarty eindigde als vierde maar staat in de titelstrijd als derde genoteerd.

2013 Dixon Franchitti Laguna Seca

GT

In de GT-klasse reed de Magnus Porsche GT3 van Andy Lally de laatste 25 ronden op kop. Een felle strijd tussen de eerste zes geklasseerde GT's zorgde voor een enorm spektakel waarbij Lally de Turner BMW M3 van Billy Johnson uiteindelijk met een voorsprong van 0.940 secs. versloeg. Voor Lally betekende het zijn eerste overwinning dit seizoen. "Het is natuurlijk fantastisch om de voorlaatste wedstrijd na een lange droogte te winnen" aldus Lally. De Magnus Porsche coureur leidt voor de finale in Lime Rock het puntenklassement.


Voorafgaande aan de wedstrijd op Laguna Seca stond de Italiaan Alessandro Balzan met zijn Ferrari F458 Italia bovenaan in het GT-klassement. Balzan eindigde na het nodige contact met andere deelnemers als vijfde. In de GX-klasse ging de zege naar de Mazdaspeed/SpeedSource Mazda 6 van Tom Long/Sylvain Tremblay.

Uitslag
1.Max Angelelli/Jordan Taylor Corvette DP 105 ronden
2. Memo Rojas/Scott Pruett BMW Riley 105 ronden
3. Scott Dixon/Dario Franchitti BMW Riley 105 ronden
4. Jon Fogarty/Alex Gurney Corvette DP 105 ronden
5. Sebastien Bourdais/Emilio Diguida Corvette DP 105 ronden
6. Justin Wilson/Gustavo Yaccoman Ford Riley 105 ronden
7. Joao Barbosa/Christian Fittipaldi Corvette DP 105 ronden
8. Ricky Taylor/Richard Westbrook Corvette DP 105 ronden
9. Dane Cameron/Wayne Nonnamaker BMW Riley 105 ronden
10. Oswaldo Negri/John Pew Ford Riley 105 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet