Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dubbelslag voor Glynn Geddie in de duinen


In de GTB-divisie was Marc Neyens bij de start het beste weg. De Porsche-coureur pakte in de eerste ronde de koppositie, met daarachter Rudy Lemmens en Charlie Frijns. In de tweede ronde ging het tussen dit tweetal fout. Rudy Lemmens verremde zich bij de Tarzanbocht en schoot rechtdoor. Charlie Frijns zat hierbij klem tussen Lemmens en het gras en kon niks anders doen dan rechtdoor rijden. Frijns kwam hierdoor ook in de grindbak en kwam zelfs vast te staan. Beide bolides liepen door deze actie veel achterstand op en waren hierna kansloos voor de overwinning.
Marc Neyens lang ondertussen nog steeds op kop maar hij kwam steeds meer onder druk te staan van Daan Meijer. Het lukte Meijer hierna in ronde vijf om de eerste plaats over te nemen.

130908 gtb1


Tot aan de pitstops wijzigde deze klassering niet en ook na de pitstops was het Meijer die de leiding in handen had. Hierachter was Marcel van Berlo inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats, gevolgd door Patrick Lamster op positie drie.

Patrick Lamster had ditmaal echt een pechweekend, want evenals in de race op zondag werd de Porsche-coureur door een rijder uit de Supersport-divisie van de baan getikt. Ditmaal was het Bas Schouten die Lamster de pas afsneed waarna het tweetal samen van de baan schoot. Schouten kon zijn weg nog wel vervolgen maar schoot de ronde hierna met remproblemen de grindbak in. Lamster kon na een bezoek aan de pitstraat wel zijn weg vervolgen en pakte uiteindelijk zelfs nog de derde plaats.

130908 gtb4

Aan de kop van het veld bleef de klassering in de slotfase ongewijzigd, met een overwinning voor Daan Meijer en een tweede plaats voor Marcel van Berlo.

In de Supersport-divisie was de beste start voor Luc de Cock, maar hij werd bij de start op de hielen gezeten door Koen Bogaerts. Bogaerts was begonnen op de vierde positie maar reed al snel naar de tweede plaats. Ferry Monster, Ruud Olij en Eric Qvick volgden op de posities drie tot en met vijf.


130908 ss1

Bogaerts had het ritme goed te pakken en kon aan blijven haken bij Luc de Cock. De Lotus-coureur kon een paar ronden Bogaerts achter zich houden, maar moest na meer dan vijf ronden toch Bogaerts voorbij laten gaan. Achter de twee koplopers was het ook nog steeds spannend met een grote groep onder aanvoering van Eric Qvick gevolgd door Ferry Monster, Menno Meijer en Priscilla Speelman.

Evenals in de race op zaterdag reed Eric Qvick een sterke race. De BMW-coureur noteerde snelle rondetijden en kon voorafgaand aan de pitstops de op de tweede plaats liggende Luc de Cock en zelfs koploper Koen Bogaerts inhalen.

130908 ss3

Na de pitstops had de BMW van equipe Qvick/Bonneel nog steeds de leiding in handen maar daarachter was Pieter van Soelen snel onderweg. De BMW-coureur liep snel in op de koploper en was er alles aangelegen om Bonneel in te halen. Dit lukte dan ook een paar ronden laten, waarna Van Soelen al snel een gat sloeg met teamgenoot Bonneel.
Achter Van Soelen en Bonneel lag na de pitstops Ruud Olij op de derde plaats, gevolgd door Robin Monster en Luc de Cock. Marco Poland lag op positie zes, Frank Meijers op positie zeven en Andy Dam op de achtste plaats.

In de slotfase van de race moest Ruud Olij alle zeilen bijzetten om zijn derde positie te behouden, want Robin Monster en Luc de Cock zaten vlak achter de BMW-coureur. Bij deze groep ging Robin Monster in de slotfase in de fout door bij het uitkomen van een bocht op het vuile deel te belandden en rechtdoor in de grindbak te schieten. Monster kwam hierna vast te staan en zag hiermee kostbare punten aan zijn neus voorbijgaan.


130908 ss2

Olij zag uiteindelijk in de slotronden een podiumplaats aan zich voorbij gaan, want Luc de Cock slaagde er nog in om de BMW-coureur in te halen en pakte hiermee de laatste podiumplaats. De overwinning ging naar Pieter van Soelen en Koen Bogaerts, gevolgd door het duo Bonneel/Qvick.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet