Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dubbelslag voor Glynn Geddie in de duinen130908 gt3

Pierre Etienne Bordet had bij de GT-divisie de beste start en kon zijn eerste positie in de klasse behouden. Hierachter was het Steve Vanbellingen op de tweede positie en Craig Wilkins en Jan van der Kooi op de plaatsen drie en vier.

Craig Wilkins had ditmaal een betere start dan in de race op zaterdag. De Viper-coureur bleef nu sowieso op de baan maar noteerde ook snelle rondetijden. Wilkins kon na een paar ronden dan ook Steve Vanbellingen inhalen en zette daarna koers richting Pierre Etienne Bordet. De Volvo-coureur had en voorsprong van zes seconden maar dit werd snel minder.

130908 gt1

Voor Jan van der Kooi verliepen de eerste ronden niet voortvarend. De Lotus-coureur werd namelijk aangetikt door de KTM X-Bow van Rudy Lemmens en liep hierbij schade op aan zijn wagen waarna hij de strijd voortijdig moest staken. Hierna sloeg de pechduivel ook toe bij Pierre Etienne Bordet, die zijn auto na zeven ronden ook met technische mankementen langs de baan stil moest zetten.

De leiding bij de GT's kwam hierdoor in handen van Craig Wilkins. De strijd om de eerste plaats was echter niet zomaar gelopen, want Steve Vanbellingen zette de Viper-coureur flink onder druk en liet het gat niet groter worden dan één seconde. Een spannend gevecht tussen dit tweetal volgde, maar Steve Vanbellingen kwam de Viper niet zomaar voorbij.


130908 gt2

Ook na de pitstops lag de Viper op kop, waarin Aaron Scott het stuur van Craig Wilkins had overgenomen. Scott noteerde meteen snelle rondetijden en kon hierdoor al snel uitlopen op achtervolger Ward Sluys. Voor Scott kwam de overwinning dan ook niet meer in gevaar, hij pakte de eerste plaats voor Ward Sluys. Na hun uitvalbeurt op zaterdag deden Craig Wilkins en Aaron Scott het ditmaal dus stukken beter en ook Steve Vanbellingen en Ward Sluys deden goede zaken omdat concurrent Pierre Etienne Bordet wederom geen punten scoorde.

130908 gtb2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet