RGMMC

Karting: RGMMC: Wisselend succes voor onze landgenoten tijdens prefinales. Britten opnieuw oppermachtig

De prefinales in Salbris zijn afgelopen. In de voormiddag stonden de second chance heats op het programma. Daarin moesten Chris Groen, Deniz Beckers, Bas de Laat en Lennert van Bogaert starten. Enkel Groen (DD2) en Beckers (Junioren) konden zich plaatsen. Net voor de middag begonnen de prefinales dan waarin opnieuw de Britten ijzersterk bleken te zijn. Onze landgenoten kenden wisselend succes. Enkelen hebben goede kansen tijdens de finales, deze namiddag. Anderen hebben nog heel wat werk.

Tekst: Philippe De Roeck

Barrie Pullinger kon maar één bocht genieten van zijn leiding in de DD2 prefinale. Hij werd in de tweede bocht al terug gedrongen naar P2 toen wereldkampioen Ben Cooper voorbij kwam. Cooper trok meteen door en Lucas Orrock en Kevin Ludi kwamen voorbij aan Pullinger. In de derde ronde ging Pullinger wel terug naar P3 en noteerde daarbij de snelste rondetijd. Cooper had dan wel al een mooi gaatje op Orrock en Pullinger. Sean Babbington was ondertussen tot een vierde plek terug gekomen terwijl Kevin Ludi verder terug viel tot P7. In de vijfde ronde nam Pullinger de tweede plek van Orrock over. Orrock werd zo naar vier terug verwezen, Babbington reed nog steeds op een vijfde plek rond. Met nog vier ronden te gaan plaatste Orrock een aanval op Pullinger. Beiden verloren ze een plek aan Babbington. Orrock reed als derde rond, Pullinger pas als zesde. Net als vorig jaar won Cooper opnieuw de prefinale waardoor hij de pole pakte voor de finale later in de namiddag. Sean Babbington werd mooi tweede, Ferenc Kanscar kwam tot een derde plek. Lucas Orrock werd nog vierde, Sean Babbington vijfde. Voor de Belgen en Nederlanders werd de prefinale een drama. Mathias Detige moest als achttiende starten maar kende heel wat problemen voor de start en viel uit, net zoals Chris Groen. Xen de Ruwe nam zelfs geen deel aan de prefinale. Dennis Kroes deed wat hij kon maar werd negentiende algemeen.

Yuan Yu Zhou nam meteen de leiding bij de prefinale van de Junioren. Ralf Aaron kwam naar voren en nam plek twee in beslag, Connor Hall verloor een plek en kwam als derde door de eerste ronde. Ook Max Timmermans verloor een positie in de eerste ronde. Ook de andere Nederlanders wisten zich goed te handhaven halverwege het veld. Vanthoor, van Kalmthout, Verschoor en Lamborelle hingen allemaal tussen de 10e en 20e plek. Ralf Aaron viel ondertussen terug tot buiten de top tien. Hall was nu tweede achter Zhou, Price reed op P3. Van Kalmthout kwam dan de top tien al binnen terwijl Lamborelle op P10 reed en Richard Verschoor een elfde plek bezette. Josh Price had de leiding dan overgenomen van Zhou die naar P3 werd verwezen. Josh Price won de prefinale voor Jai Niljar en Connor Hall. Guan Yu Zhou werd vierde, Rinus van Kalmthout sterk zevende, Richard verschoor achtste en Lars Lamborelle elfde. Deniz Beckers werd waanzinnig goed veertiende, hij moest van de allerlaatste plek naar voren komen! Dries Vanthoor werd vijftiende, Max Timmermans kende een slechte prefinale en werd pas 20e.

Philip Morin nam al in de eerste ronde van de Senior prefinale de leiding over van Eastwood. Eastwood volgde op een tweede plek, Pierce Lehane was derde. Michael Cool hield stand in de top tien met een achtste plek, Glenn Van Parijs moest dan al achtervolgen na een startcrash. Vooraan viel het veld wat uit elkaar. Cool klom in de vierde ronde op naar een vijfde plek maar het verschil met de leiders bedroeg dan al vijf seconden. Pierce Lehane verdween vooraan, zijn plek werd ingenomen door Kyle Fowlie en de bekende Luke Varley. Fowlie ging nog voorbij aan wereldkampioen Eastwood en Cool nam de vierde plek van Varley over. Met nog drie ronden te gaan kwam de top drie vooraan helemaal samen. Morin verloor zijn leiding aan Fowlie die aan een ijzersterke prefinale bezig was. Fowlie won uiteindelijk met een miniem verschil op Morin en Eastwood. Michael Cool werd ijzersterk vierde, Glenn van Parijs werd achttiende.

Namiddag staan de finales gepland!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet