Formido Swift Cup

Swift Cup: Rademaker is de beste in de regen


480 kolff 4462

Leermomentje

Boris Kolff verliest tijdens de race de aansluiting met David Verzijlbergen en komt langzaam aan onder druk te staan van Alain Mossinkoff. De meer ervaren Mossinkoff laat aan Kolff zien hoe je met een Swift een schijnbeweging maakt. In de achtste ronde verschalkt hij daarmee de jonge Kolff in de Tarzanbocht. Eerder dit seizoen sprak Kolff na het krijgen van een strak voor te agressief rijden van een 'goed leermoment'. Dat moet zijn gevecht met Mossinkoff ook geweest zijn voor hem.

480 liroy 4401

Rademaker naar de winst, Stuart toont zich gentleman
Jeffrey Rademaker is simpelweg de snelste coureur van de race en zijn zege komt dan ook totaal niet meer in gevaar. Ook al staat hij op achterstand in het kampioenschap, hij houdt zijn titelkansen hier toch mee levend. Kampioenschapsleider Verzijlbergen wordt tweede, voor Alain Mossinkoff. Boris Kolff eindigt als vierde, voor Benjamin van de Berg, Jos Veldboer en Maurits Sandberg, die overigens ook wel eens verder van voren heeft gezeten.

Teun van Dam komt als snelste coureur met een 2011 model Swift over de finish, maar wel met een kapot linker voorwiel. Hoe dat is gebeurd hebben we gemist, maar Liroy Stuart kruipt zonder schade achter Van Dam over de finish. Of er een contactmoment tussen beiden is geweest of niet, Stuart lost dit netjes op. Hugo van Driel eindigt als derde, Niels Kool haalt de finish niet.

480 rademaker blij 4484

Quotes
Jeffrey Rademaker (winnaar): "Of ik de snelste was? Ja, dat is wel waar denk ik. Ik had een goede start, maar gleed wel een beetje. De baan was nat, maar het regende niet meer zoals vanmorgen vroeg. Ik kon wegrijden toen de jongens achter me gingen knokken. Ik kon een mooie afstand op bouwen en dat kon ik de hele race volhouden. Ik vind regen erg leuk, dat is denk ik wel te zien."

Verzijlbergen en Mossinkoff stonden na de race te praten over de snelheid en het lef van Kolff in de openingsfase.

480 verzijlbergen 4441

David Verzijlbergen (tweede): "Ja mooi hè, zo hard als Kolff ging. Ik had eigenlijk nog de hoop dat ik achter Jeffrey aan kon, dus ik opende wel snel de aanval op Boris. Jeffrey kon alleen nog een stapje bij zetten en ik durfde dat risico niet te nemen. Ik bleef lekker op plek twee rijden naar de finish."

480 mossinkoff 4345

Alain Mossinkoff (derde): "Ik kwam ook vast te zitten achter Kolff. Hij was brutaal bij de start, maar ik besloot niet gelijk te veel risico te nemen in de openingsronde. Hij werd een beetje slordig toen ik achter hem reed. Ik was bij de Tarzanbocht al twee keer een stuk sterker zag ik. Op een gegeven moment dacht hij dat ik weer voor de buitenkant ging, maar toen zag ik een gaatje en dook aan de binnenkant er voorbij. Daarna was het uitrijden op plek drie."

480 podium1 4502

Uitslag race 1, Formido Swift Cup
Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort, zondag 8 september 2013
1. Jeffrey Rademaker (Coronel racing) 12 ronden
2. David Verzijlbergen (Certainty Racing team) + 6.634
3. Alain Mossinkoff (Certainty Racing team) + 12.845
4. Boris Kolff (Coronel racing) + 17.488
5. Maurits Werkhoven (Certainty Racing team) + 23.484
6. Benjamin van den Berg (Harders Plaza racing) + 44.122
7. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 44.337
8. Maurits Sandberg (Certainty Racing team) + 48.411
9. Teun van Dam (Dekker Racing) + 1:21.625
10. Liroy Stuart (Dekker Racing) + 1:22.853
11. Hugo van Driel (BIZ Racing) + 1 ronde

Uitgevallen
Niels Kool (Kool Racing)

480 podium 1 model 2011 2033

Uitslag 2011 model
1. Teun van Dam
2. Liroy Stuart
3. Hugo van Driel
4. Niels Kool

480 achter 1904
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet