NASCAR

NASCAR: Verliest Indycar Tony Kanaan aan NASCAR? Aanbieding van JGR-Toyota

NASCAR raakt Juan Pablo Montoya kwijt aan de Indycars maar Indy 500 winnaar Tony Kanaan overweegt naar de stockcars over te stappen! Het team van Joe Gibbs Racing zou de Indy 500 winnaar een aantrekkelijk aanbod hebben gedaan.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar
TK GrandAm
Tony Kanaan reed enkele weken geleden in de GrandAm voor Chip Ganassi. Wordt het in de Indycars Ganassi of Andretti? JGR Racing lijkt een meer dan serieuze optie te worden. Kanaan lijkt geen geld meer bij elkaar te willen schrapen.

Verliest Indycar Tony Kanaan aan NASCAR?
Mogelijk verliest Indycar één van haar meest populaire rijders aan NASCAR! Het team van Joe Gibbs Racing heeft Kanaan een aanbod voor de Nationwide-series in 2014 gedaan! Ook zou Kanaan een optie hebben op een Sprint Cup-zitje. Volgens welingelichte bronnen is Kanaan eerder deze week in de workshop van JGR Racing gesignaleerd en zou langdurig met het team onderhandeld hebben.

In Indycar heeft Kanaan met de teams van Ganassi en Andretti onderhandeld. Bij Andretti Autosport is er een optie op het zitje van de Canadees James Hinchcliffe mocht die vertrekken. In het vakblad "Racer" verklaarde Kanaan enkele weken geleden dat hij er met zijn reputatie moe van werd om steeds maar geld mee te moeten brengen.

"Als ik mij in deze levensfase nog steeds moet bewijzen dan moet ik maar eens heroverwegen wat ik doe. Ik houd van eenzitters maar ik moet serieus naar een NASCAR optie kijken." Dario Franchitti probeerde in 2008 naar de NASCAR over te stappen maar slaagde daar niet in. Voor Indycar een trieste ontwikkeling indien men er niet in slaagt om een man van het Kanaan's kaliber te behouden!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet