Supercar Challenge

Supercar Challenge: Overwinning voor Glynn Geddie bij eerste race GT-en Supersport-divisie


130907 bordet

In de GT-divisie was de start zeer spannend met Pierre Etienne Bordet en Craig Wilkins die zij aan zij richting de Tarzanbocht gingen. Wilkins ging hierna in de fout door te laat te remmen voor de Tarzanbocht. "Ik zat om me heen te kijken en zag niet dat de McLaren voor me al remde. We raakten elkaar waarna ik in de grindbak belandde", aldus Wilkins na afloop. "Stomme fout van mezelf." Het betekende voor de Viper-coureur meteen einde race, de Can-Am McLaren kon zijn weg wel vervolgen.

130907 kooi

Na de openingsronde kon Bordet snelle rondetijden noteren en ronde na ronde iets uitlopen op zijn concurrenten. Jan van der Kooi lag hierbij op de tweede plaats, gevolgd door Steve Vanbellingen in de BMW M3 Silhouette.
Van der Kooi en Vanbellingen waren hierna in fel gevecht, waarbij Vanbellingen flink aandrong bij de Lotus-coureur. Na tien ronden plaatste Vanbellingen een gewaagde uitremactie achterop het circuit waarmee de BMW-coureur de tweede positie van Van der Kooi overnam. Vanbellingen remde hierna vroeg waardoor Van der Kooi de BMW aantikte, maar beiden konden zonder problemen hun weg vervolgen.

Ook na de pitstops had Pierre Etienne Bordet de eerste positie in handen, maar pech voorkwam dat hij deze eerste plaats kon behouden. Bij zijn Volvo brak bij opkomen Scheivlak namelijk een wiel af, waarna Bordet in de rondte ging en uiteindelijk in de bandenstapels tot stilstand kwam.

130907 bellingen

De eerste plaats in de klasse kwam hierdoor in handen van Jan van der Kooi, met daarachter Ward Sluys in de BMW M3 Silhouette. Sluys kon in de slotfase echter geen vuist meer maken tegen Van der Kooi, omdat zijn BMW te kampen had met versnellingsbakproblemen. "De laatste twintig minuten werkte alleen de derde versnelling nog maar, dus dat was niet echt gemakkelijk rijden", aldus Sluys na afloop. Van der Kooi pakte dus de eerste plaats, voor het duo Vanbellingen/Sluys.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet