DTM

DTM: Dinsdag uitspraak in zaak Tielemans

 Oliver met advocaat

Olivier Tielemans met zijn advocaat, mr. Lenaerts

Vanmorgen diende voor de rechtbank in Maastricht de zaak die DTM-coureur Olivier Tielemans had aangespannen tegen Roger Peters en Henk van der Meene om zijn plaats als rijder bij het Audi-klantenteam Futurecom TME in de DTM af te dwingen. Tielemans, die met zijn ouders in zittingskamer B van de rechtbank Maastricht aanwezig was, werd vertegenwoordigd door zijn advocaat, mr. Lenaerts, terwijl Peters en Van der Meene, beide niet aanwezig, zich lieten vertegenwoordigen door advocaat mr. Koch. De rechter was mr. H.J. Laumen, die toezegde dinsdag aanstaande uitspraak te doen in deze zaak.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Tijdens de twee uur durende zitting werd door beide partijen uitgebreid ingegaan op het contract tussen Kodewa GmbH & Co. KG, de houdstermaatschappij van dr. Colin Kolles waaronder het team Futurecom TME valt alsmede Peters en Van der Meene, waarbij Tielemans als derde contractpartner betrokken is. Tielemans houdt vol dat het contract erin voorziet dat hij het volledige DTM-seizoen van tien races mag uitrijden, de gedaagde partij stelt van mening te zijn dat, oordelend op basis van de door Tielemans geleverde prestaties tijdens de eerste drie raceweekeinden, de DTM voor de Limburgse rijder een te hoge klasse is en wil daarom de samenwerking in de DTM niet met hem voortzetten. Wel, zo verklaarde advocaat Koch namens Peters en Van der Meene, zijn deze bereid om Tielemans in een lagere klasse dan de DTM te laten rijden om meer ervaring op te doen, maar hiermee neemt Tielemans geen genoegen.

"Publicitaire en sportieve schade"

De advocaat van de eisende partij (Tielemans) betoogde dat er in het contract geen sprake is van bepalingen ten aanzien van kwaliteit en dat er in de periode van het contract geen toets- of evaluatiemomenten zijn opgenomen. “Tevens is de overeenkomst niet ontbonden. Op Olivier rust een inspanningsverplichting om zich naar vermogen in te spannen en dat heeft hij gedaan. De overeenkomst bestaat dus gewoon nog en daarom verlangt hij dat hij normaal toegang krijgt tot de DTM en het seizoen kan afmaken”, aldus advocaat Lenaerts, die voorts stelde dat Olivier Tielemans “betere resultaten heeft geboekt dan vergelijkbare coureurs” en dat zijn cliënt “publicitaire en sportieve schade” lijdt door de nu ontstane situatie. “De carrière van Olivier mag niet worden geschaad door makelaars, managers en andere opportunisten”, zei de jurist, die verder nog stelde dat het “niet uit te sluiten” is, dat “de bedoelingen in deze financieel gemotiveerd zijn en niet in eerste instantie gericht op het belang van de carrière van Olivier.”

 TV-interview

Advocaat Lenaerts wordt geïnterviewd door L1, op de achtergrond kijkt Olivier Tielemans toe
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet