RGMMC

Karting: RGMMC: Titelstrijd barst helemaal los, Timmermans, Kroes en Cool kansrijk!

De laatste wedstrijd van het Europese kampioenschap karting is nu echt begonnen. Vandaag stonden in het Franse Salbris de kwalificaties op het programma. Er waren nog heel wat kanshebbers op de Europese titel maar na de chrono's van vandaag kon de eerste slag al geslagen zijn.

Tekst: Philippe De Roeck

Het lag allemaal op een zakdoek in de Rotax Junioren. De toppers in de tussenstand waren dan ook vooraan terug te vinden. De pole was voor Connor Hall, die ook de leiding heeft in het kampioenschap. Thomas Preining kwam tot een tweede tijd, Josh Price werd derde. Max Timmermans heeft alle kansen op een eindpodium na een vierde tijd in de kwalificatie. Juan You Zhou, die tweede staat in de tussenstand reed een zevende tijd. Rinus van Kalmthout werd sterk dertiende, nipt voor Lars Lamborelle op P15. Dries Vanthoor en Deniz Beckers werden zeventiende en achttiende. Richard Verschoor (29e) en Aaron Valster (30e) waren de laatste Nederlanders in een veld van 45 rijders!

Ook in de Rotax Senioren zijn alle titelkandidaten in de top tien terug te vinden. De pole is voor Wereldkampioen Charlie Eastwood, voor Pierce Lehane en Edward Brand. Leider in het kampioenschap, Philip Morin draaide een zesde chrono. Michael Cool deed het opnieuw erg goed met een elfde tijd. Ook Glenn Van Parijs kwam vlotjes de top vijftien binnen op een veertiende plek. Bas de Laat en Lennert van Bogaert moesten bijna een seconde toegeven op de pole en werden 31e en 32e. Yaro Deckers werkt naast zijn Formule Renault programma ook nog deze EK wedstrijd af en lukte een 43e tijd.

In de DD2 pakte Kevin Ludi de pole .Alexandre Finkelstein en Lucas Orrock werden tweede en derde. Dennis Kroes deed het indrukwekkend met een tiende tijd algemeen. De Ruwe moet zijn leiding verdedigen maar kwam pas tot P14. Mathias Detige werd zestiende. Christophe Adams werd 21e en Chris Groen 29e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet