Formule 1

Formule 1: Voorlopige kalender 2014 telt 21 races, geen New Jersey, wel Mexico

start

De voorlopige Formule 1-kalender van 2014 kent een aantal verrassingen. De eerste is het aantal: 21 races, terwijl er een maximum geldt van 20. Daarnaast staat Mexico verrassend op de lijst, terwijl New Jersey ontbreekt.

Tekst: Daan Jeuken

Mexico
De geruchten over een Grand Prix van Mexico staken eigenlijk pas afgelopen raceweekend op Spa-Francorchamps de kop op, maar nu zijn ze dus al bevestigd voor volgend jaar. Het circuit van Mexico City heeft al een lange F1-historie: er werd geracet van 1963 tot 1970 en van 1986 tot 1992. De accommodatie moet nu nog wel wat gerenoveerd worden, maar dat zal komende gebeuren.

Geen New Jersey
In New Jersey moest ook wat gerenoveerd worden, maar nadat de race voor 2013 al werd gecanceld, gebeurt nu hetzelfde voor komend seizoen. Het lukt de organisatie niet om de zaakjes op tijd af te krijgen en dus staan ze niet op de kalender.

Wel Rusland, geen ??
Rusland is ook een bevestigde nieuwkomer, waarmee het aantal races op 21 ligt. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dit aantal zal blijven staan en dus zal er nog een race moeten wijken. India is al geschrapt (het komt in 2015 weer terug), grootste kanshebber om ook dag te zeggen tegen de Grand Prix is Zuid-Korea. Op dit gloednieuwe circuit wordt dit jaar pas voor de vierde keer geracet, maar van de beloofde stad die zou verreizen rondom de baan is nog weinig te zien. Het is de vraag of we deze ooit nog zullen zien.

Voorlopige kalender
Australië, Melbourne: 16 maart

Maleisië, Sepang: 23 maart

China, Shanghai: 6 april

Korea, Yeongam: 13 april

Bahrain, Sakhir: 27 april

Spanje, Barcelona: 11 mei

Monaco, Monaco: 25 mei

Canada, Montreal: 8 juni

Oostenrijk, Spielberg: 22 juni

Britain, Silverstone: 6 juli

Duitsland, Hockenheim: 20 juli

Hongarije, Budapest: 27 juli

België, Spa: 24 augustus

Italië, Monza: 7 september

Singapore, Marina Bay: 21 september

Japan, Suzuka: 5 oktober

Rusland, Sochi: 19 oktober

Abu Dhabi, Yas Marina: 26 oktober

Mexico, Mexico City: 9 november

USA, Austin: 16 november

Brazilië, Interlagos: 30 november
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet