Supercar Challenge

Nieuwe bandenfabrikant voor Supercar Challenge: in 2014 overstap naar Pirelli

130906 SupercarChallengePirelli2

De Supercar Challenge, het grootste GT-en Toerwagenkampioenschap van de Benelux dat nu nog door het leven gaat als de Supercar Challenge powered by Dunlop, stapt in 2014 over naar een nieuwe bandenfabrikant. Na vele jaren op Dunlop schoeisel gereden te hebben stapt de klasse vanaf volgend seizoen namelijk over op banden van Pirelli.

Tekst en foto's: PR

Dunlop is sinds de oprichting van de Supercar Challenge in 2001 altijd de bandenleverancier geweest van de klasse. "In totaal inmiddels dus al dertien jaar", telt Dick van Elk, de organisator van de Supercar Challenge, op. "De Supercar Challenge is in de loop der jaren flink gegroeid en dat zorgde automatisch ook voor een stijgende vraag naar banden. Dunlop is wat dat betreft altijd met ons meegegroeid en ik denk dan ook dat we van beide kanten terug kunnen kijken op een succesvolle samenwerking. Ik wil bij deze dan ook Dunlop Tires en met name het team van Musko Racing bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren."

130906 SupercarChallengePirelliBoven1

Ondanks deze succesvolle samenwerking heeft de Supercar Challenge ervoor gekozen om vanaf volgend seizoen over te stappen naar een andere bandenleverancier. "Eind dit seizoen loopt het contract tussen ons en Dunlop af wat mij de gelegenheid bood om eens verder te kijken", verklaart Van Elk. "Na het afwegen van de verschillende opties hebben we vorige week de knoop doorgehakt en besloten om met Pirelli in zee te gaan. Pirelli spreidt zijn vleugels in de racerij steeds verder uit, zo worden dit jaar de races van het FIA GT-kampioenschap en de Blancpain Endurance Series ook op banden van Pirelli verreden. We verheugen ons dan ook op de samenwerking in 2014 met Pirelli en hopen dat we hierdoor met ons kampioenschap weer een stap voorwaarts kunnen maken."


130906 SupercarChallengePirelli1

Ook Pirelli verheugt zich op de samenwerking met de Supercar Challenge. "Pirelli Motorsport is in de Benelux momenteel al bandenleverancier bij de grootste trackday evenementen en is ook een grote speler in de nationale rallycross", aldus Gianluca Renato, Pirelli Benelux Managing Director. "Het leveren van banden aan de Supercar Challenge maakt de activiteiten van Pirelli Motorsport in België in Nederland verder compleet."

Fabio Lopes, Motorsport Commercial Director van Pirelli, voegt daar aan toe: "We zijn verheugd met de samenwerking met de Supercar Challenge omdat het een mooie passende toevoeging is aan ons portfolio van hoogstaande raceseries in Europa. Pirelli is bovendien betrokken bij meer dan 250 verschillende motorsportklassen in meer dan 40 landen over de wereld, waarvoor we in totaal meer dan 720.000 banden per jaar produceren. Met het leveren van banden aan de Supercar Challenge tonen we onze verdere groeiambities en breiden we onze motorsportactiviteiten in Europa verder uit."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet