Formido Swift Cup

Formido Swift Cup: Gerard de Nooij "op eigen benen" verder in autosport

480 gerard 4861

Tijdens de Trophy of the Dunes zal Gerard de Nooij helaas ontbreken op de startgrid van de Formido Swift Cup. Hoofdsponsor Welzorg ziet haar maatschappelijk boodschap als voltooid en heeft besloten zich terug te trekken. De Nooij wil uiteraard graag verder en is bezig om zelfstandig door te gaan. Voor deelname aan de Trophy was de tijd echter te kort om het gat in het benodigde budget te dichten. De Nooij zal er echter alles aan doen om er bij de Formido Finaleraces weer bij te zijn.

Op de website van Racing Team Welzorg staat: "Het is alweer ruim 2 jaar geleden, dat Welzorg het initiatief nam om Racing Team Welzorg in het leven te roepen. Autorijden én autosport zijn ook mogelijk voor mensen met een fysieke beperking. Dat hebben we bewezen. Vanuit maatschappelijk en commercieel oogpunt wilde Welzorg die boodschap neerzetten voor o.a. revalidanten, professionals en potentiële werkgevers. In 2011 schreef Welzorg een talentenjacht uit, die Gerard de Nooij, in een superspannende competitie op zijn naam zette. In 2012 verscheen hij voor het eerst aan de start van de Formido Swift Cup. In 2013 boekte hij zijn eerste podiumplaats. Vanaf 2014 gaat Gerard zijn autosportcarrière zelfstandig vervolgen en zal hij ongetwijfeld een inspiratie blijven voor velen.

Welzorg trekt zich terug als hoofdsponsor van Racing Team Welzorg. De maatschappelijke boodschap is neergezet en er zijn inmiddels meerdere deelnemers van de talentenjacht actief in de autosport. Welzorg zal vanuit de missie "wij brengen mensen verder" via andere projecten haar maatschappelijke bijdrage anders in gaan vullen.

Tijdens de Trophy of the Dunes zal Racing Team Welzorg niet deelnemen.

Wij zijn trots dat we de racesport voor Gerard en de andere nieuwe coureurs mogelijk hebben gemaakt en we zullen hen in de toekomst zeker, als fan, blijven volgen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet