V8 Supercars

V8 Supercars: DTM coureurs Andy Priaulx en Mattias Ekström in Bathurst 1000

Het team van Triple Eight Engineering heeft met het binnenhalen van de DTM coureurs Andy Priaulx en Mattias Ekström voor de Bathurst 1000 een geslaagde coupe uitgevoerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

2013 Bathurst 1000
Met een z.g. "satellite"-inschrijving zorgt Triple Eight met de aanwezigheid van de DTM coureurs Andy Priaulx en Mattias Ekström voor een major coupe.

DTM coureurs Andy Priaulx en Mattias Ekström Bathurst 1000
Met het binnenhalen van de DTM coureurs Andy Priaulx heeft het team van Triple Eight Engineering een geslaagde coupe uitgevoerd. De 29e inschrijving voor de Bathurst 1000 is de enige wildcard inschrijving. Wekenlang werd er gespeculeerd over een mogelijke deelname van Casey Stoner met een Triple Eight V8 Holden Commodore VF. Beide DTM coureurs zullen gedurende het weekend door Mark Skaife(de geestelijke vader van het COTF concept) en race-ingenieur Ludo Lacroix ondersteund worden.

Sponsoring voor het project werd mogelijk gemaakt door sponsor X-Box. Op Forza 5 is op verzoek van vele fans ook het fraaie circuit van Bathurst opgenomen. Het spel wordt kort na de Bathurst met een nieuwe console op de markt gebracht.

Teambaas Roland Dane: "Toen X-Box met het voorstel kwam om het geliefde racespel werkelijkheid te laten worden konden wij deze kans niet laten schieten. Andy en Mattias behoren tot de beste toerwagencoureurs ter wereld. En deze kans wilden wij zeker niet laten schieten.Ik beloof de V8 fans en Bathurst dat ze dit team nauwlettend in de gaten moeten houden" Maandenlang werd er door Triple Eight en X-Box in het geheim aan dit project gewerkt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet