Dutch GT4

HDI-Gerling Dutch GT Championship gaat tijdens Trophy of the Dunes strijd aan met Brits GT

actie dutchgt4 CY7H5120

De coureurs van het HDI-Gerling Dutch GT Championship gaan aankomend weekeinde tijdens de Trophy of the Dunes de confrontatie aan met hun collega's uit het Brits GT. Zal het Duncan Huisman lukken om na zijn sensationele overwinning op Spa-Francorchamps op Circuit Park Zandvoort nog een stap in de richting van het kampioenschap te zetten?

Tekst en foto's: PR

dutch GT4 CY7H5218

Het Nissan Dutch GT Academy team komt aanstaand weekeinde met een bijzondere line-up in actie. Ervaren autosportman Sandor van Es zal tijdens de races de Nissan 370z delen met Formule 3-coureur Dennis van de Laar, die zijn debuut in het HDI-Gerling Dutch GT beleeft. Frank Wilschut maakt aankomend weekeinde zijn rentree in het HDI-Gerling Dutch GT. Hij bestuurt, afgewisseld door Bertus Sanders, een snelle Camaro van Las Moras Racing Team.

ekris BX5C0245

Ricardo van der Ende is er alles aan gelegen om in het PRO-klassement de achterstand richting Duncan Huisman terug te dringen. Daarbij krijgt hij hulp van Pieter-Christiaan van Oranje, die zijn broer Bernhard in de Racing Team Holland-BMW M3 vervangt. Voor Luc Braams lijkt de Trophy of the Dunes een uitgelezen kans om zijn slag te slaan in het AM-klassement, waarin hij het opneemt tegen onder andere Marcel Nooren. Nooren deelt een Corvette C6 met Kelvin Snoeks. Vanuit het Brits GT valt er inmenging in de gevechten te verwachten van teams, die in actie komen met automerken als Aston Martin en Ginetta.

Er staan twee races van zestig minuten op het programma, met halverwege een pitstop en rijderswissel. Zaterdag doven om 16:00 uur de lichten voor de openingsrace. Op zondag denderen om 12:00 uur de spectaculaire GT-auto's voor het eerst richting de Tarzanbocht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet