Sportscars

ALMS: Succesvolle eerste test voor Deltawing Coupé

De Deltawing Coupé beleefde op Roebling Road Raceway een succesvolle eerste shakedown, De door Simon Marshall ontworpen Coupé is een evolutie van de open versie. Volgend jaar zijn gesloten cockpits volgens het ACO/FIA reglement verplicht.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Deltawing Cars

2013 Deltawing 1
De nieuwe Deltawing Coupé voor het eerst in actie. Inspiratie uit de Batmanfilms? The Deltawing Returns!


Succesvolle eerste test voor Deltawing Coupé
De Deltawing Coupé onderging gisteren op Roebling Road Raceway een succesvolle eerste shakedown in handen van Katherine Legge. Voor volgend seizoen zijn open cockpits in het ACO/FIA reglement taboe. Ontwerper Simon Marshall was bijzonder tevreden over de ligging van de motor. De temperatuurproblemen zijn hiermee zo goed als opgelost.

Simon Marshall: "De nieuwe installatiepositie van de motor geeft ons gemakkelijker toegang tot de uitlaat en turbosystemen. Wij hebben op het dak een nieuwe luchtinlaat toegevoegd waardoor de koeling met maar liefst 50% is toegenomen. De ruiten en de deuren deden alles van wat er van verlangd werd."

Katherine Legge was bijzonder enthousiast maar verklaarde dat een gesloten cockpit wel eventjes wennen was. "Er zijn sommige nuances en karakteristieken die totaal verschillend zijn met de Spyder. Met de gesloten cockpit is het visueel anders.Zeker met de spijlen in de gebogen ruit. Maar je went er snel aan. Het enige wat ik samen met Andy Meyrick nog uit moet vinden zijn de snelle rijderswissels. Voor de wedstrijd op Circuit of the Americas over twee weken zijn wij bijzonder positief. Dit gaat aandacht trekken." aldus Legge.

Dr. Don Panoz: "Na een succesvolle testdag zijn wij ontzettend verheugd. De coupé levert extra ruimte op in het motorcompartiment waardoor onze koelings- en overhittingsproblemen direct zijn opgelost. Ook de wegligging leek goed te zijn. Wij kijken nu al naar de concurrentie uit!"


2013 Deltawing 2
De achterzijde van de Deltawing. Hij lijkt zo uit een futuristische film te zijn weggelopen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet