DNRT

DNRT: Laatbloeier Andy Dam in slipstream van vader Piet

andy dam 3312

Vijf jaar geleden overleed meervoudig Nederlands rallycross-kampioen Piet Dam op een leeftijd van slechts 61 jaar. De oud-coureur, die ook op het circuit van Zandvoort opzien baarde met prachtige driftacties met zijn BMW, runde samen met zijn zoon een reparatiebedrijf in aluminium velgen in Strijen, dat inmiddels door zijn zoon is voortgezet. Zoon Andy Dam maakt komend weekend tijdens de Trophy of the Dunes zijn debuut in de Supercar Challenge met een, hoe kan het ook anders, fantastisch opgebouwde BMW M3 E92 GTR.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Gerrie Hoekstra en Geert Langelaan

Je mag rustig zeggen dat de 35-jarige Andy een autosport-laatbloeier is. Na aanvankelijk wat karten in Strijen, vrijrijden met een E30 op Zandvoort en deelname aan de DNRT E30 Cup is het nu tijd voor de volgende stap. Wij spraken de sympathieke coureur tijdens het DNRT Super Racing Weekend op Zandvoort.

480 portret andy 3311

"Dat het allemaal zo lang geduurd heeft komt doordat ik in eerste instantie koos voor een andere sport. Wij komen van de boerderij en hebben altijd wat met paarden gehad. Mijn voorkeur lag daardoor bij de paardensport en in een aantal jaren ben ik doorgegroeid naar internationaal springruiter op hoog niveau. In 2008 pas begon ik op onze plaatselijke kartbaan in Strijen te karten, vrijrijden met de ervaren Bas Plugge en sprong de autosportvonk over. Huisvriend en plaatsgenoot 'Mister MP Motorsport ' Dick van der Wilt vertelde mij goedkeurend "Je hebt er wat jaren over gedaan, maar nu dan eindelijk autosport".

480 andy-biesheuvel

Met behulp van het Belgische Penta Racing en NRJ Racing uit Strijensas zijn we bijna twee jaar bezig geweest om deze BMW M3 E92 GTR op te bouwen. We hebben op 4 mei de eerste wedstrijd in de Super Sport klasse bij de DNRT gereden. Dit Super Racing Weekend hebben wij benut als testsessie voor deelname aan de Supercar Challenge tijdens de Trophy of the Dunes. Mijn doel is om volgend seizoen, met eventueel een tweede rijder, een heel seizoen te rijden. Eerst maar even dit komende weekend afwachten."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet