Formido Swift Cup

Formido Swift Cup: Hugo van Driel maakt debuut tijdens Trophy of the Dunes

swift hvd b

Komend weekend zal Hugo van Driel zijn debuut maken in de Formido Swift Cup. Van Driel heeft ervaring opgedaan in de DNRT en is dit jaar klaar voor de overstap naar het Dutch Power Pack. In zijn Swift model 2011 hoopt de racende ondernemer zich tijdens de Trophy of the Dunes in de kijker te rijden.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: PR

 

swift hvd a

Aanvankelijk wilde Van Driel het gehele seizoen meerijden, maar de klassieke schuiver in de Gerlachbocht gooide roet in het eten. "Ik was tijdens een testdag lekker bezig en net op het moment dat je denkt dat je het te pakken hebt gaat het mis. Ik ging net iets te hard de Gerlachbocht in, de Swift brak uit en ik wilde corrigeren. Naar wat ik begreep de klassieker die vrijwel elke coureur wel een keer meemaakt. Helaas had ik behoorlijke schade en kostte het mij een groot deel van mijn budget om dit te herstellen. Maar nu ben ik er klaar voor en hoop ik tijdens de Trophy of the Dunes mijn visitekaartje af te kunnen geven."

swift hvd gerlach

Of Van Driel met de toppers in de Formido Swift Cup mee kan strijden om de podiumplaatsen durft Van Driel niet te zeggen. "Racen in de Swift is natuurlijk iets anders dan tijdens een testdag je ronden rijden. Maar ik heb er ontzettend veel zin in en ga mijn uiterste best doen om een goede prestatie neer te zetten."

 

swift hvd c

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet