Diversen

Persbericht: Trophy of the Dunes zorgt voor GT-spektakel in Zandvoort

Persbericht - Trophy of the Dunes 2013-pre-Ebrey1

Op 6, 7 en 8 september staat Circuit Park Zandvoort in het teken van de Trophy of the Dunes. Het populaire race-evenement biedt racefans een fraai en uitgebreid raceprogramma. Naast spectaculaire merkencup-races kan er ook volop genoten worden van een groot aantal stoere GT-bolides. De hoofdrol is daarbij voor het meer dan dertig auto's tellende Avon Tyres British GT Championship.

 

Persbericht - Trophy of the Dunes 2013-pre-Ebrey4

De Trophy of the Dunes is hét evenement bij uitstek voor de liefhebbers van GT-races. Met een groot bulderend startveld vol snelle GT3 supercars van Ferrari, Aston Martin, BMW, Audi, Mercedes-Benz en Porsche zal vooral het Avon Tyres British GT Championship indruk maken. In het toonaangevende GT-kampioenschap uit Groot-Brittannië wordt fel gestreden om de punten. Twee wedstrijden van elk zestig minuten staan op het programma, waarbij telkens een verplichte pitstop tot een vast ingrediënt van de wedstrijden behoort. Naast de strijd met de imposante GT3 bolides, is er binnen het British GT Championship ook een divisie met GT4 auto's. Hier lijkt de strijd om de punten vooral tussen de Britse merken Aston Martin en Ginetta te gaan.

 

Persbericht - Trophy of the Dunes 2013-pre-Essay1

Huisman verdedigt leiding in HDI-Gerling Dutch GT Championship
Tijdens de Trophy of the Dunes krijgen de coureurs uit het Avon Tyres British GT Championship de nodige tegenstand van de Nederlandse coureurs uit het HDI-Gerling Dutch GT Championship. Beide series racen tegelijkertijd op het circuit. Toch strijden de HDI-Gerling Dutch GT rijders om hun eigen kampioenschapspunten. Duncan Huisman leidt daarbij de stand in het PRO-klassement met de Chevrolet Camaro. Maar andere PRO-rijders, zoals Kelvin Snoeks (Chevrolet Corvette) en Sandor van Es (Nissan 370Z GT4) zullen zeker de nodige tegenstand bieden. Ook Ricardo van der Ende, momenteel derde in de stand, zal zich mengen in de competitie met zijn BMW M3 GT4, terwijl Bertus Sanders mee vecht met de tweede Camaro van het Las Moras Racing Team. In de AM-klasse staat Pieter Christiaan van Oranje ingeschreven, terwijl ook onder andere Luc Braams, Marcel Nooren, Frank Wilschut en Dennis van de Laar om de podiumplaatsen vechten.

 

CY7H4110

Spanning in Dutch Power Pack series
Het programma van de Trophy of the Dunes omvat ook een aantal boeiende wedstrijden van Nederlandse kampioenschappen uit het Dutch Power Pack. Zo zal de Formido Swift Cup, de raceserie voor beginnende coureurs, twee maal in actie komen. Bij de wedstrijd op Zandvoort wordt een aantal debuterende Swift Cup-rijders verwacht. Net zo spannend worden de races van de Dutch Renault Clio Cup. Hierbij wordt met gelijkwaardig materiaal fel maar fair gestreden om elke centimeter van het Zandvoortse asfalt. Marcel Dekker zal daarbij proberen om zijn leidende positie verder te verstevigen. Daarnaast zal het Burando Production Open acté de presence geven. Deze multi-merken serie staat bekend om zijn open reglement, diversiteit en sportieve strijd op de baan.

 

CY7H6882


Supercar Challenge met alle divisies aanwezig
Een andere smaakmaker tijdens de Trophy of the Dunes zal zonder twijfel de Supercar Challenge powered by Dunlop zijn. De spektakelserie is met alle divisies aanwezig op Circuit Park Zandvoort. Zo kan het publiek genieten van het boeiende duel in de Super GT divisie tussen Roger Grouwels in de Chevrolet Corvette C5 en de McLaren MP4-12c van Jim en Glynn Geddie. Daarnaast zal ook Jan Versluis met zijn Ferrari 458 GT2 van start gaan, evenals Henry Zumbrink in de Volvo Silhouette. De Super GT-klasse rijdt tegelijkertijd met de GT en GTB deelnemers, evenals de Supersport klasse. Ook de Superlights komen in actie op Circuit Park Zandvoort. Het veld met de snelle Radical SR8, Radical SR3 en Praga R1 bolides racet samen met de deelnemers uit de Sport klasse.

 

Persbericht - Trophy of the Dunes 2013-pre-Ebrey2

Buitenlandse gastseries
Naast het Avon Tyres British GT Championship, kent het programma voor de Trophy of the Dunes nog meer internationale inbreng. Zo is de Mini Challenge UK aanwezig voor drie bloedstollende wedstrijden. De Britse merkencup staat bekend om zijn sensationele slipstream duels en de vele deurkruk-aan-deurkruk gevechten. Met deze 'British way of racing' kan dan ook het nodige vuurwerk verwacht worden. Net zo boeiend is de German TourenWagen Cup, de Duitse wedstrijdserie die met meer dan twintig deelnemers naar Zandvoort afreist. Naast een flinke delegatie Renault Clio Cup bolides, komen ook de snellere auto's, zoals de KTM X-Bow, Porsche 997 GT3 Cup, Ferrari F430 Challenge en SEAT Leon Supercopa in actie. De German TourenWagen Cup rijdt tijdens de Trophy of the Dunes samen met het Burando Production Open.

Toegangskaarten
Toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl), bij een van de ruim 400 Primera winkels, of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa's op het evenement zelf. Een weekend-duinkaart kost € 10,00 in de voorverkoop. Toegang tot de hoofdtribune zit bij het duinticket inbegrepen.

Paddockkaarten met veel extra's
Een weekend-paddockkaart, met toegang tot de Heinken Paddock, Tango Paddock, tribune bij de Gerlachbocht en pitsdak, is in de voorverkoop voor € 30,00 te bestellen. Ook kunnen bezoekers met deze paddockkaart een bezoek brengen aan de Pre-Grid opstelling van bijna alle series op de Heineken Paddock, waarbij de laatste voorbereidingen voor de races worden getroffen.

Kinderen voor 5 euro het hele weekend naar Circuit Park Zandvoort!
Kinderen tot 12 jaar, mits onder begeleiding van een betalende volwassene, krijgen bij de Trophy of the Dunes voor slechts € 5,00 het gehele weekend toegang tot de duinen en hoofdtribune. Met deze duinkaart kan een bezoek worden gebracht aan de legendarische Tarzanbocht of kan de actie worden gevolgd bij de spectaculaire S-Bocht. Ook zijn er paddockkaarten verkrijgbaar voor deze jongere racefans. Voor € 15,00 kunnen zij het gehele weekend de paddock bezoeken, waar niet alleen de raceauto's van dichtbij te zien zijn, maar ook handtekeningen van de coureurs te scoren zijn en de actie in de pitstraat vanaf het pitsdak gevolgd kan worden.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet