DTM

DTM: Nieuws in het kort  • Morgen (vrijdag) test Damon Hill, in 1996 wereldkampioen Formule 1, een AMG-Mercedes C-Klasse op het circuit van Brands Hatch. Dit als voorproefje voor de komende DTM-race die op zondag 2 juli op het Britse circuit plaatsvindt. In de namiddag zijn DTM-rijders Bernd Schneider, Vanina Ickx, Tom Kristensen en ook Damon Hill voor een handtekeningsessie te gast in de autosport-memorabilia-winkel van Alex Reade in het centrum van Londen.


  • Afgelopen maandag en dinsdag testte Mercedes-Benz op de EuroSpeedway Lausitz met coureurs Mika Häkkinen en Bernd Schneider. Het was geen exclusieve testsessie, dus Audi had ook kunnen deelnemen, maar deed dat niet. Omgekeerd heeft Audi op 2 en 3 augustus een test op Oschersleben aangemeld, waar Mercedes ook mee kan doen.


  • Voorafgaand aan de 24 Uur van Le Mans reed Tom Kristensen afgelopen zaterdag een paar ronden op het Circuit de la Sarthe met zijn Audi A4 DTM. Dit ter promotie van de DTM-race in Le Mans, die op 15 oktober plaatsvindt. In de "Village" op het circuit was ook een DTM-promotiestand opgesteld.


  • Drie DTM-coureurs namen afgelopen weekeinde deel aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Christian Abt eindigde samen met de gebroeders Alzen en Klaus Ludwig in de Alzen-Porsche op de tweede plaats. Frank Stippler en Timo Scheider reden samen met Marc Basseng en Patrick Simon met de Land-Porsche, maar vielen voortijdig uit. Ook Bernd Schneider was aanwezig op de Nordschleife, maar alleen als toeschouwer.


  • De uitspraak van DTM-teambaas Hans-Jürgen Abt dat Michael Schumacher na zijn Formule 1-carrière in de DTM zou moeten gaan rijden naar het voorbeeld van Häkkinen, Frentzen en Alesi werd door een aantal Duitse kranten deze week opgepakt. Sommigen meldden zelfs al dat Schumacher definitief in de DTM gaat rijden.


  • Het boulevardblad "tz" uit München berichtte dinsdag dat oud-skiër Kristian Ghedina voor BMW (!) in de DTM zou gaan rijden. Daar had een redacteur duidelijk niet helemaal goed opgelet: Ghedina is inderdaad aangetrokken door BMW, maar komt vanaf de komende race (23 juli op Mugello) uit in het Italiaans toerwagenkampioenschap als teamgenoot van Alessandro Zanardi.


  • Tekst: René de Boer

    Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet