CIKFIA

Karting: CIKFIA: Max Verstappen wint in Brandon en trekt als leider naar Bahrein

Max Verstappen kan met een gerust gevoel het PFI circuit in Brandon, Engeland verlaten. De vijftien jarige Nederlander domineerde afgelopen weekend de eerste ronde van het wereldkampioenschap karting. Met nog één wedstrijd te gaan in Bahrein, ziet het er alweer erg goed uit voor Verstappen.

Tekst: Philippe De Roeck

Verstappen begon het WK uitstekend met een pole op vrijdag en winst in alle series op zaterdag. Vandaag stonden er twee prefinales op het menu. Eentje voor de groep met Max Verstappen op pole, de andere met Nicklas Nielsen op pole. Zowel Verstappen als Nielsen wonnen hun prefinale maar aangezien Verstappen beter scoorde gedurende het weekend mocht hij de finale vanaf de eerste plek vertrekken. Nicklas Nielsen startte vanaf een tweede plek. Ben Hanley, die normaal ook KZ1 rijdt, mocht als derde vertrekken.

Max Verstappen kwam meteen goed weg, Nicklas Nielsen moest aan de buitenkant volgen waardoor Hanley en een uitstekende Andreas Hanssen voorbij kwamen. Verstappen had het de eerste paar rondjes wat lastig met de achtervolgers maar wanneer zij elkaar begonnen aan te vallen was Verstappen al gaan vliegen. Met nog 20 ronden te gaan, leek de klus al geklaard, na 22 ronden waren we zeker dat Max Verstappen de winnaar is van de eerste ronde van het wereldkampioenschap karting in de KF automaten. Nicklas Nielsen werd tweede, Ben Hanley derde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet