24H Series

24H Series: Nieuw evenement 24H SERIES: Dunlop 12H ZANDVOORT, de langste GT- en toerwagenrace in Nederland

HEADER 12H ZANDVOORT 2014

Op 30 en 31 mei 2014 is het Circuit Park Zandvoort, prachtig gelegen aan de Noordzeekust, de locatie voor de eerste editie van de Dunlop 12H ZANDVOORT. Het Nederlandse bureau CREVENTIC, bekend van succesvolle lange-afstandsraces als de Dunlop 24H DUBAI, de 24H BARCELONA en de Dunlop 12H HUNGARY, en de directie van Circuit Park Zandvoort treden gezamenlijk op als promotors van deze race. Samen met het Dutch National Racing Team (DNRT) zorgt CREVENTIC ook voor de sportieve organisatie van het evenement, dat de langste race voor GT's en toerwagens in Nederland wordt.

Het circuit in Zandvoort, dat in 1948 werd geopend, is beroemd in de autosportwereld. Tot 1985 was het jarenlang de locatie voor de Grote Prijs van Nederland voor Formule 1-auto's en sinds 2001 is het circuit elk jaar gastheer voor de DTM-toerwagenserie. Ook diverse andere internationale toerwagen-, formulewagen- en GT-klassen zijn er regelmatig te gast. Het 4,3 kilometer lange circuit, prachtig gelegen in de duinen, is zeer geliefd bij coureurs, die de baan met zijn lange rechte stukken, snelle bochten en hoogteverschillen als 'een echt rijderscircuit' omschrijven. Als badplaats biedt Zandvoort natuurlijk tal van hotels en restaurants, terwijl ook Amsterdam met zijn internationale luchthaven zowel per auto als per openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar is. De datum van de race tijdens het Hemelvaartsweekeinde biedt rijders, teamleden en hun gasten de mogelijkheid om van een lang weekeinde in Zandvoort te genieten.

In de afgelopen jaren heeft Circuit Park Zandvoort enkele nieuwe internationale evenementen aan het raceprogramma kunnen toevoegen. Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort, zegt: "Wij zijn verheugd om eindelijk een echte internationale endurance race aan onze kalender toe te voegen. Samen met Creventic en DNRT gaan we er voor zorgen dat het een feest wordt voor de deelnemers en het publiek." Gerrie Willems van CREVENTIC verklaart: "Het wordt spannend om te zien of de Nederlandse teams het thuis voordeel kunnen omzetten in winst. Er hebben zich al een aantal goede buitenlandse endurance teams gemeld die interesse hebben in deelname. Ik ben erg benieuwd."

 

Zandvoort race 800pix

Voor de eerste editie van het evenement, dat een jaarlijks terugkerende race moet worden, verwacht de organisatie een vol startveld met 50 deelnemers en een grote variëteit aan GT's en toerwagens, van Mercedes-Benz SLS AMG GT3, Audi R8 en Chrysler Viper tot BMW's en Renault Clio's. Via de website www.24hseries.com kunnen teams zich al voorlopig inschrijven. Nadere informatie, zoals het tijdschema voor het tweedaagse evenement, wordt binnenkort bekendgemaakt. Voor bezoekers zijn er diverse activiteiten in het rennerskwartier. Net zoals bij de races in Dubai en Hongarije treedt Dunlop op als exclusieve bandenpartner en titelsponsor van het evenement. Zoals gebruikelijk is er ook volop aandacht in de media, inclusief een reportage op MOTORS TV.

Ondertussen neemt ook de racekalender van CREVENTIC voor 2014 steeds meer vorm aan met vier evenementen. Het seizoen start met de negende editie van de Dunlop 24H DUBAI (9-10-11 januari), gevolgd door de nieuwe Dunlop 12H ZANDVOORT (30-31 mei). Na de zomerpauze is er de 24H BARCELONA (5-6-7 september), terwijl de Dunlop 12H HUNGARY op verzoek van diverse teams naar de herfst (3-4 oktober) is verplaatst. CREVENTIC werkt tevens aan een vijfde evenement, waarbij een race in Italië in het voorjaar tot de mogelijkheden behoort. Hierover wordt binnen afzienbare tijd meer bekendgemaakt.

 

LOGO 12H ZANDVOORT 2014 800pix

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet