IndyCar

Indycar: Graham Rahal test op 4 september a.s. diverse roadcourse configuraties op Indy.

Indycar-coureur Graham Rahal zal op 4 a.s. verschillende roadcourse configuraties op de Indianapolis Motor Speedway met zijn Indycar uitproberen. IMS en Indycar willen op deze wijze data verzamelen over de layout van de baan.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

2013 Rahal LRL Test Indy
Graham Rahal probeert op 4 sept a.s. diverse roadcourse configuraties op de Indianapolis Motor Speedway uit.

Graham Rahal test op 4 september a.s. diverse roadcourse configuraties.
Over een tweede Indycar-wedstrijd op de Indianapolis werd de laatste weken veel gespeculeerd. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren moet worden afgewacht. In ieder geval test Graham Rahal met zijn RLR Dallara volgende week op de roadcourse configuratie. De Indianapolis Motor Speedway wil maar liefst 100 miljoen U$ investeren.

J. Douglas Boles President van de Indianapolis Motor Speedway: " Wij kijken er nu al naar uit om een Indycar op de roadcourse te zien rijden en met de vergaarde data willen wij op dit baangedeelte de finesses in de geplande investeringen aanbrengen. Als wij naar de toekomst kijken en dat is het doel om een flexibele lay-out voor de fans en de rijders te creëren. Het maakt niet uit of dit voor Indycar(testen of racen), sportscars MotoGP of iets anders is"

Graham Rahal: "Telkens als een coureur op Indianapolis rondjes mag rijden is het toch een fantastische dag. Of dit nu op de roadcourse of op de oval is. Ik ben erg verheugd dat ze mij voor de input gevraagd hebben. In het verleden heb ik op de roadcourse geracet dus ik weet wat ik kan verwachten. Het is natuurlijk erg interessant om met de auto op verschillende baangedeeltes te rijden, inclusief Turn 1 en het roadcourse gedeelte." Eerder in zijn carriere reed Rahal in de Formule BMW/USA en de Indy Lights op de roadcourse van Indy.

Derrick Walker van Indycar verklaarde dat hij verwacht dat Rahal verschillende configuraties zal uitproberen. Om de baan nog competitiever te maken is hij benieuwd hoe de auto zich zal gedragen. "Behalve het feit dat er een roadcourse wedstrijd overwogen wordt, is het natuurlijk een ideale testbaan voor de vele teams die in Indianapolis hun basis hebben" zegt Walker.

In 2011 testte de betreurde Dan Wheldon het huidige Dallara Indycar-chassis voor de allereerste maal op de roadcourse van Indianapolis. Wheldon reed het uit 13 bochten bestaande circuit met de klok mee. Uit de toen verworven data werd de huidige Dallara DW 12 ontwikkeld. Op het hoogtepunt van de "Open Wheel War" liet Tony George aan het begin van het millennium ook al eens een aantal IRL Teams op de roadcourse testen. Daarna voegde de IRL een aantal roadcourses zoals Watkins Glen aan de kalender toe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet