Dutch GT4

Persbericht: Nieuwe rijderscombinatie Dutch Nissan GT Academy Team

280813 nissan rijders

Nissan kondigt voor de Trophy of the Dunes een wijziging aan in de samenstelling van het Nissan Dutch GT Academy team. De Belg Wolfgang Reip, die samen met Sandor van Es een team zou vormen voor 3 races in het Dutch GT is wegens verplichtingen elders verhinderd tijdens de races in het weekeinde van 7/8 september op Circuit Park Zandvoort. Na de tegenslag van het niet doorgaan van de Dutch GT race tijdens de RTL GP Masters, waar het Nissan team haar comeback zou maken vormde het wegvallen van Reip een nieuwe uitdaging voor teambaas Frans Verschuur. Maar vandaag maakt het team bekend dat Formule 3 coureur Dennis van de Laar de plaats van de Belg zal innemen aan het stuur van de snelle en imposante Nissan 370Z.

Het Nissan GT Academy Team zou dit seizoen aan 3 races van het Dutch GT Championship deelnemen: de Masters, de Trophy of the Dunes en de Finaleraces. Er resten nog twee wedstrijden op Circuit Park Zandvoort, waarbij Equipe Verschuur één Nissan 370Z GT4 zal inzetten om de strijd met toonaangevende merken als Porsche, Lotus en BMW aan te gaan. Over 'vaste' coureur Sandor van Es van het Nissan GT Academy Team is teammanager Frans Verschuur lovend: "Sandor is een geweldige coureur, tot op het bot gemotiveerd en zeer geïnteresseerd in de techniek en daarboven snel onder verschillende omstandigheden." Van Es krijgt voor de Trophy of the Dunes nu dus gezelschap van Dennis van de Laar, 19 jaar, woonachtig op een steenworp afstand van het circuit in Zandvoort, en één van de jonge Nederlandse racetalenten die door de KNAF (de Nederlandse autosportfederatie) werd uitverkoren in het Talent First programma. Inmiddels maakt Van de Laar met steun van Discovery Channel furore met Van Amersfoort Racing in het Europese Formule 3 kampioenschap, waarin hij het regelmatig aan de stok heeft met Jann Mardenborough, de Europese winnaar van de Nissan GT Academy competitie in 2011. Dennis van de Laar is uiteraard zeer verheugd: "Ik vind het geweldig om mij in het Dutch GT met het team van Verschuur in de snelle Nissan 370Z te mogen meten met de grote namen uit de Nederlandse autosport. Het is een hele overstap vanuit de Formule 3, maar ik heb er enorm veel zin in." Tijdens de Finaleraces zal Sandor van Es alsnog een team vormen met Wolfgang Reip, die in 2012 de Europese GT Academy finale won, nadat hij ook al zegevierde in de Benelux finale. De 25-jarige Reip heeft aangetoond dat met alleen gaming ervaring racen toch snel onder de knie te krijgen is. Het team kijkt nu echter eerst vooruit naar de Trophy of the Dunes, waar het HDI-Gerling Dutch GT Championship zowel op zaterdag als op zondag een 1-uursrace zal rijden samen met de deelnemers aan het Brits GT kampioenschap.

 

nissan dvdl sve bvt

Bart van Thienen, Communications Director van Nissan Nederland, over de wijziging in het team: "In het belang van de Europese strategie van Nissan voor de GT Academy moeten we Wolfgang Reip nu missen, maar met Dennis van de Laar halen we een zeer getalenteerde jonge Nederlandse coureur in het team en dat is prachtig. Van de Laar verdient deze kans om zich in het zeer competitieve veld van het Dutch GT met de Nissan 370Z te bewijzen te midden van zeer ervaren toerwagencoureurs. Vorig seizoen behaalden Tim Coronel, Sandor van Es, Bertus Sanders en Thomas Arends al meteen fraaie resultaten, met enkele podium-plaatsen als bonus en wij zien dan ook vol vertrouwen uit aan de hernieuwde confrontatie in de toonaangevend toerwagenklasse. Vanwege onze wereldwijde GT Academy campagne samen met PlayStation hechten wij er belang aan om ook zelf actief op het circuit te blijven."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet