24H Series

24H Series: Volop interesse met al meer dan 80 inschrijvingen voor Dunlop 24H DUBAI 2014

View Dubai 800pix

Van 9 t/m 11 januari is het Dubai Autodrome de plaats van handeling voor de negende editie van de Dunlop 24H DUBAI. De eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe jaar voor GT's, toerwagens en 24H-Specials wordt in de autosportwereld steeds populairder. Dat blijkt ondermeer uit het feit dat zich nu al meer dan 80 teams voor deelname aan de race in Dubai hebben ingeschreven. "We hebben plaats voor maximaal 90 auto's, dus we kunnen nog een paar teams toelaten, maar wie er in Dubai bij wil zijn, moet zich nu wel snel inschrijven", zegt Gerrie Willems van het Nederlandse bureau CREVENTIC, de promotor van de Dunlop 24H DUBAI. Teams die zich voor 15 september inschrijven, kunnen nog profiteren van een gereduceerd inschrijfgeld. Gerrie Willems: "Voor ons is het een drukke tijd. Eerst hebben we van 6 t/m 8 september de 24H BARCELONA met een groot startveld, en dan werken we met volle kracht door aan de voorbereiding voor Dubai. Het is prachtig om te zien hoeveel belangstelling er voor onze races is."

 

Start Dunlop 24HDUBAI2013 800pix

 

Het Dubai Autodrome is een modern circuit, terwijl Dubai zelf een fantastische bestemming is met een prettig klimaat gedurende het Europese winterseizoen. De race wordt gekenmerkt door een plezierige atmosfeer in de paddock en uitgebreide berichtgeving in media over de hele wereld, inclusief live-reportages op Motors TV en Radiolemans.com. De organisatie en wedstrijdleiding zijn in handen van CREVENTIC in samenwerking met het team van het DNRT rondom Huub Vermeulen. Gerrie Willems: "Amateurs, beroepscoureurs en semi-professionals rijden allemaal graag in deze race, die de mogelijkheid biedt om samen het plezier van de autosport te beleven. "Natuurlijk hebben we opnieuw de typisch-Arabische 'welcome party' in het rennerskwartier en de unieke 'rent-a-car-rides', waarbij rijders het circuit kunnen leren kennen en gasten, familieleden en vrienden een heel bijzondere ervaring kunnen bieden."

 

Race2 800pix

Pasklare logistieke oplossingen, gereduceerd inschrijfgeld tot 15 september
Met EIMSKIP opnieuw aan boord als de officiële logistieke partner voor de Dunlop 24H DUBAI biedt CREVENTIC pasklare oplossingen voor het transport van auto's en materiaal naar Dubai en terug vanuit plaatsen over de hele wereld om aan de wensen van teams tegemoet te komen. Containers worden in het rennerskwartier van het Dubai Autodrome afgeleverd en direct achter de pitboxen geplaatst. Standaard transport is inbegrepen in het inschrijfgeld voor de race, dat voor vroege inschrijvers (tot 15 september) is gereduceerd. Voor toerwagens met een cilinderinhoud tot 2000 cc bedraagt het gereduceerde tarief € 5.000 inclusief standaard transport. Voor GT's en overige wedstrijdauto's bedraagt het tarief € 8.500 inclusief standaard transport. Na 15 september worden deze bedragen elk € 1.000 hoger.

Aantrekkelijk deelnemersveld met 64 auto's voor 24H BARCELONA
Intussen lopen de voorbereidingen voor de andere 24-uursrace van CREVENTIC, de 24H BARCELONA, op volle toeren. Dit evenement vindt van 6 t/m 8 september plaats op het Circuit de Catalunya. Niet minder dan 64 teams zijn hier voor deelname ingeschreven. Zonder twijfel wordt ook deze race een groot succes.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet