Diversen

Div: Historic Grand Prix Zandvoort decor toevoeging nieuwe namen op Nationaal Autosport MOnuMENT

480 cpz monument

15 jaar geleden werd het Nationaal Autosport MOnuMENT onthuld naast de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort. Op het monument staan de namen van Nederlandse coureurs die voldeden of voldoen aan de (pittige) sportieve criteria. Op zaterdag 31 augustus, tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort, wordt de eregalerij van de Nederlandse autosport uitgebreid met de namen van Giedo van der Garde en Robin Frijns. Beide coureurs zullen hierbij aanwezig zijn.

Giedo van der Garde dankt zijn aanstaande vermelding aan zijn prestaties van de afgelopen jaren, met als hoogtepunt het kampioenschap in de Formule Renault 3.5. Ook landgenoot Robin Frijns wist vorig jaar deze titel op zijn naam te schrijven. Het was zijn derde titel op rij, een jaar eerder werd hij kampioen in de Eurocup Formule Renault 2.0. In 2010 behaalde hij in de Formule BMW Europa de hoofdprijs.

De Historic Grand Prix Zandvoort is een voor de hand liggend evenement voor de onthulling. Een aantal grootheden uit de Nederlandse autosport, met een vermelding op het monument, is dat weekend prominent aanwezig. Denk aan Gijs van Lennep, Jan Lammers, Arie Luyendijk, Tom Coronel en Robert Doornbos. Op het circuit racen ondertussen de auto's waarmee enkelen van de grote mannen van de Nederlandse autosport hebben geracet, of waarin tegenstanders verwoede pogingen deden om die Nederlandse prominenten te passeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet