IndyCar

Indycar: World Series Operations Group laat herlevingsplannen A1 Grand Prix vallen. Indycar winterkampioenschap?

De World Series Operations Group heeft haar plannen om de A1 GP nieuw leven in te blazen kennelijk definitief laten vallen. Op dit moment zijn er verregaande onderhandelingen met Indycar dat opnieuw globaal wil gaan.

Tekst Willem J.Staat
Foto Indycar

2013 Indycar Texas View
Indycar wil meer inkomsten. Een regionaal winterkampioenschap behoort tot één van de opties.

World Series Operations Group laat herlevingsplannen A1 GP definitief vallen
De World Series Operations Group heeft de herlevingsplannen voor de A1 GP definitief laten vallen. Op dit moment worden er onderhandelingen met Indycar gevoerd dat opnieuw globaal wil gaan. Omdat de Indycarkalender in september of oktober eindigt overweegt men een "globaal winterkampioenschap" zoals dat bij bijv. A1 GP het geval was.

Indycar Competitions Manager Derrick Walker: "In de tussenliggende periode hebben de teams weinig te doen. Ze kunnen wel heel veel testen. Onze teams hebben inkomsten en internationale exposure nodig om hun financiële positie te versterken. Wij gaan onze kalender zeker niet overhoop gooien en wij willen ook niet dat de kampioen om 1 uur 's nachts gekroond wordt. Maar als er wedstrijden van een regionaal kampioenschap in onze kalender opgenomen kunnen worden. Waarom niet?"

De meeste teams steunen het plan van Indycar. "Zeker omdat wij het gehele jaar personeel in dienst hebben" aldus een woordvoerder van Andretti Autosport.

Realistisch?
Of de plannen voor een "globaal winterkampioenschap" of regionaal Indycarkampioenschap realistisch zijn moet worden afgewacht. De World Series Operations Group heeft voor de Indycar Global Challenge Banner met enkele promotors al een pre-overeenkomst gesloten. Voorlopig gaat men aan het eind van 2014 uit van vijf wedstrijden. De kans dat A1 GP ooit nog definitief nieuw leven ingeblazen wordt lijkt definitief verkeken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet