DTM

DTM: Nieuwe Japanse SUPER GT-bolides volgens DTM-reglement gepresenteerd

130816 DTM Japan intro
De nieuwe SUPER GT-bolides op het circuit van Suzuka, vlnr Lexus, Honda en Nissan

Aan de vooravond van de 1000-kilometer-race van Suzuka stelden de drie Japanse fabrikanten Honda, Toyota (Lexus) en Nissan hun nieuwe wedstrijdauto's voor het seizoen 2014 in de Japanse SUPER GT-serie voor. Volgend jaar wordt in de Japanse serie voor het eerst grotendeels volgens hetzelfde technisch reglement als in de DTM gereden, hetgeen betekent dat de nieuwe Japanse auto's met een lichte aanpassing ook in de Duitse serie zouden kunnen racen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

130816 DTM Japan Honda
Honda NSX

Het voornaamste verschil bevindt zich nog op motorengebied: in Duitsland wordt er in ieder geval nog tot en met volgend jaar met de huidige vierliter V8-motoren geracet, terwijl er in Japan volgend jaar tweeliter turbomotoren worden ingezet. Het is echter slechts een kwestie van tijd voordat ook de DTM de weg van de 'downsizing' in combinatie met turbo-technologie inslaat. De Honda NSX neemt in het Japanse trio een aparte positie in, want in tegenstelling tot de Lexus en de Nissan is deze auto voorzien van een middenmotor. Bovendien maakt de Honda gebruik van hybride-technologie.

130816 DTM Japan Lexus
Lexus

130816 DTM Japan Nissan
Nissan

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Racing-Fan 16 augustus 2013 22:44

    De Nissan en Lexus zijn nog wel aardig maar de Honda is ronduit lelijk.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet