Diversen

Div: Zelf de Praga R1 testen? Kom 28 augustus naar Circuit Park Zandvoort

480 praga bovenaf

De gloednieuwe, succesvolle Praga R1 raceauto is 'the talk of the town' in de nationale en internationale autosport. Het eerste raceweekend eindigde al op het erepodium, het tweede optreden leverde meteen de eerste overwinning op. Praga heeft inmiddels tien R1's gebouwd. Gaan we samen met jou geschiedenis schrijven? Praga Racing biedt geïnteresseerde licentiehouders de kans om de sportscar op 28 augustus op Circuit Park Zandvoort aan de tand te voelen.

Tekst en foto's: PR

De Praga R1 is in elk opzicht een ultieme raceauto. Supersnel, dankzij onder meer het gewicht van slechts 572 kg, 210 pk, heel veel downforce en een meer dan volwaardig raceonderstel. De auto heeft zich inmiddels als zeer betrouwbaar bewezen. De Praga R1 heeft ook een hoge passieve veiligheid: de full carbon Praga slaagde met vlag en wimpel voor de crashtest. De Praga R1 is de ideale raceauto voor talenten op weg naar Le Mans en voor enthousiaste 'gentlemen drivers'.

Kom de Praga R1 zelf ervaren
Ook jij bent binnen drie bochten meer dan overtuigd van de Praga R1. Kom het zelf maar ervaren, op 28 augustus op Circuit Park Zandvoort. Praga Racing stelt licentiehouders in staat om actief kennis te maken met de sensationele sportscar. De testsessies staan onder (bege)leiding van Danny van Dongen, fabrieksrijder van Praga Racing.

 

praga 0848

Superlights divisie, Supercar Challenge
Waarom deze test? Praga Racing zoekt rijders voor het autosportseizoen 2014, die samen met een teamgenoot een Praga R1 willen delen in de divisie Superlights van de Supercar Challenge. Het seizoen telt zes raceweekenden, op diverse circuits van naam en faam. Tijdens elk weekend heb je als equipe veel 'track time': een vrije training, een kwalificatietraining en twee races van elk een uur met pitstop annex rijderswissel.
Het mooiste hebben we tot het laatst bewaard: de kosten. Voor € 29.999,- rijd je een volledig seizoen, bovendien op basis van 'Arrive & Drive'.

Alle informatie over de Praga R1 en de testsessie vind je op www.pragasportscars.com of bel 023-5712250.

Afspraak voor 7 en 8 september?
Het duurt nog wel even tot het autosportseizoen 2014 begint. Ook daar heeft Praga iets op gevonden. Op 7 en 8 september vindt op Circuit Park Zandvoort de Trophy of the Dunes plaats, inclusief races van de divisie Superlights. Er zijn tien Praga's R1 'ready to race' beschikbaar, dus....

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet