Formido Swift Cup

Formido Swift Cup: Gewicht nieuwe Swift en model 2011 gelijk getrokken

CY7H4015

Goed nieuws voor coureurs met een klein budget die graag willen gaan racen. Vanaf de Trophy of the Dunes komt het extra gewicht voor het model 2007-2011 Swift te vervallen en mogen zij net zoveel wegen als de nieuwe Swift: 1.035 kg. Daarnaast mogen er per raceweekend voor beide modellen slechts vier in plaats van zes nieuwe banden worden gebruikt. Met deze twee aanpassingen in het reglement komt de organisatie tegemoet aan de wens van de rijders die graag willen racen in de Formido Swift Cup, maar net budget te kort komen om een nieuwe Swift aan te schaffen. Van het model 2011 zijn nog veel uitstekende Swifts in de omloop, die direct kunnen worden ingezet en met deze twee nieuwe regels nu volop aan de competitie kunnen meedoen.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Archief Autosport.nl

480 strijd oude swifts 0107

Tijdens een zeer positieve bijeenkomst op Circuit Park Zandvoort hebben de teams uit de Formido Swift Cup met de organisatie gebrainstormd over de cup richting seizoen 2014. Er zijn diverse ideeën geboren die de komende periode verder uitgewerkt zullen worden. In ieder geval zullen voor de laatste twee evenementen, de Trophy of the Dunes en de Formido Finaleraces, al enkele wijzigingen worden doorgevoerd.

Het gewicht van de nieuwe Swift en de model 2011 Swift wordt aan elkaar gelijkgesteld, zodat de onderlinge verschillen kleiner worden en de snelste rijders met een model 2011 Swift ook met de nieuwe Swifts kunnen meestrijden. De verwachting is dat het daarmee voor coureurs die zichzelf in de picture willen rijden interessanter wordt om deel te nemen.

 

480 banden 045

Daarnaast wordt ook het bandenreglement voor de nieuwe Swifts aangepast. Per weekend mogen er slechts vier in plaats van de gebruikelijke zes nieuwe banden worden gebruikt. Ook deze maatregel zorgt ervoor dat de coureurs met een klein budget de competitie kunnen aangaan met de rijders met een ruimer budget. Deelname in de Formido Swift Cup blijft mogelijk voor rijders vanaf vijftien jaar, waarbij het instappen met een model 2011 Swift nu nog interessanter is geworden.

Geïnteresseerde coureurs kunnen zich voor de Formido Swift Cup inschrijven bij Menno Weeda, Race Series Coördinator van CPZ, bereikbaar via menno@cpz.nl

Voor meer informatie over deelname en beschikbare Swifts kan contact worden opgenomen met rijders-coördinator Claudette Sommers, zij is telefonisch bereikbaar via 06-53570699 en per email via claudette@intraxracing.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet