Racing Shows

Racing shows: Demo Jos Verstappen op VKV City Racing met AutoGP van Manor MP Motorsport

Manor MP Motorsport - AUTO GP

Het programma van VKV City Racing komende zondag in Rotterdam is compleet met de toevoeging van het Nederlandse team Manor MP Motorsport. Het team is actief in de GP2, Formule Renault 2.0 en de AutoGP. In samenwerking met partner Trust prepareert het team een van de AutoGP-bolides voor de demonstratie door de al aangekondigde Jos Verstappen.

Het team van Manor MP Motorsport is vrijwel wekelijks actief op de internationale circuits. Met Daniël de Jong en de Spanjaard Dani Clos strijdt het mee in de GP 2 Series, die verreden wordt in het voorprogramma van de Formule 1. Het behalen van het podium in Monaco afgelopen mei was daarbij een bijzonder hoogtepunt voor het debuterende team.

Ook in de jonge AutoGP-klasse is het team actief met Daniël de Jong en Meindert van Buuren junior. De AutoGP-auto is voor veel racefans bekend uit de A1 GP-klasse, waarin onder andere Jos Verstappen voor Nederland furore maakte. Des te bijzonderder is het dat juist Verstappen in deze auto zijn demonstratie gaat verzorgen op VKV City Racing. Zijn zoon Max vergezelt hem daarbij in zijn CRG-kart.

"Ik kijk er echt naar uit om deel uit te maken van zo'n fantastisch evenement, het City Racing festival is de afgelopen jaren echt gegroeid in Rotterdamen het is een geweldige kans voor de Nederlandse fans om een ​​aantal fantastische bolides van dichtbij te zien", zei Verstappen. "Het zal geweldig zijn om samen te werken met het team van Manor MP Motorsport en ik zal met veel plezier laten zien wat er met de AUTO GP-wagen mogelijk is."

City Racing is sinds de introductie in 2005 enorm populair gebleken. Het aantrekken van een breed scala aan snelle auto's uit diverse disciplines brengt veel liefhebbers op de been. Naast de demo van Manor MP Motorsport zal o.a. ook Giedo van der garde acte de présence geven in de Caterham F1.

"We zijn verheugd Rotterdam City Racing te kunnen steunen en de jongens in het team kijken uit naar de samenwerking met Jos", zei Manor MP Motorsport teammannager Sander Dorsman. "Helaas kunnen we niet allemaal aanwezig zijn, omdat het event botst met de volgende ronde van AUTO GP. Het belooft een groots evenement te worden en wij kijken ernaar uit om zoveel mogelijk fans te ontmoeten."

Organisator Robert Heilbron: "Weinig teams in Nederland opereren op het niveau waarop Manor MP Motorsport actief is en ik beschouw het daarom als een eer dat ze bij ons evenement zijn. En zeker nu Jos Verstappen dankzij onze partner Trust met een van AutoGP-auto's zijn demo mag doen, denk ik dat wij het publiek een mooi combinatie van de Nederlandse top van de autosport laten zien."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet