Formula E

Formula E benoemt oud Indycarkampioen Gil de Ferran als ambassadeur

Oud tweevoudig Indycarkampioen en 2003 Indy 500 winnaar Gil de Ferran is door de Formula E-organisatie als ambassadeur aangesteld. De 45-jarige De Ferran zal officieel als woordvoerder van de Formula E gaan fungeren.

Tekst Willem J. Staat
Foto PR

Gil de Ferran main
Gil de Ferran wordt ambassadeur van het elektrisch Formulewagenracen.

Formula E benoemt oud Indycarkampioen Gil de Ferran als ambassadeur
De in de VS woonachtige Braziliaan Gil de Ferran is door de Formula E organisatie als officiële woordvoerder aangesteld. Na zijn Indycar-carriere was de Ferran tijdelijk sportdirecteur bij het inmiddels ter ziele gegane Honda F1 Team. Verder richtte hij De Ferran Motorsports op. Met de Acura ARX2a was het team van de Ferran destijds in de ALMS actief. Ook was de Ferran één van de geestelijke vaders van het huidige Indycar-concept. Tegenwoordig werkt De Ferran als adviseur voor de TV Maatschappij NBC en de automobielindustrie.

Gil de Ferran: "Elektrische Voertuigen gaan ongetwijfeld een vooruitstrevende rol in het wereldwijde transportproces spelen. Elektrisch racen zorgt voor een perfect platform om de ontwikkeling van relevante technologieën op een opwindende wijze te versnellen. Op het gebied van elektrisch racen is Formula E een leidend globaal initiatief en ik ben verheugd dat ik mijn expertise aan dit opwindende en baanbrekende project mag verlenen."

Ajeandro Agag, CEO van Formula E Holdings: "Wij zijn verheugd dat wij Gil de Ferran mogen verwelkomen. Zijn passie voor ons kampioenschap en de promotie van duurzame mobiliteit gekoppeld met de internationale erkenning van de racewereld betekent een ongelofelijke aanwinst om ons kampioenschap nog verder te laten groeien. Met twee achtereenvolgende Indycartitels en zijn bewezen ervaringen kan De Ferran ons helpen om de serie nog verder te fijntunen om topcoureurs aan te trekken, terwijl wij de fans daardoor een groot spektakel kunnen bezorgen"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet