IndyCar

Indycar: ALMS-kampioen Lucas Luhr overweegt overstap naar Indycar

Regerend ALMS Kampioen Lucas Luhr overweegt overstap naar Indycar. De Duitse GT/LMP specialist zal op 13 augustus a.s. voor het team van Sarah Fisher voor de eerste maal op Sonoma testen. Later deze maand maakt hij op ditzelfde circuit zijn Indycar-debuut!

Tekst en Foto Willem J. Staat

2013 Markus Luhr

Lucas Luhr (r) overweegt de overstap naar Indycar en maakt nog deze maand zijn debuut op Sonoma!

Lucas Luhr overweegt overstap naar Indycar
Regerend ALMS sportscarkampioen Lucas Luhr speelt met de gedachte om in 2014 naar Indycar over te stappen. De Duitser zal op 13 augustus voor het eerst voor het team van Sarah Fisher op Sonoma testen. Op 25 augustus zal Luhr op Sonoma voor het team van Sarah Fisher Hartman Racing zijn debuut IZOD Indycar-debuut maken.

Lucas Luhr: "Als ik de kans kreeg om een geheel Indycar-seizoen af te werken zou ik er zeker geen nee tegen zeggen. Je kunt dan altijd nog de langeafstandsraces in de ALMS doen. Als dit het geval is dan is dit een droom die waarheid wordt. Zelfs op mijn oude dag."

Tijdens de test op Sonoma zijn ook de teams van Andretti Autosport (Ryan Hunter Reay, Marco Andretti, James Hinchcliffe en EJ Viso), A.J. Foyt Racing (Takuma Sato), Dale Coyne Racing (Justin Wilson), Dragon Racing(Sebastien Bourdais and Sebastian Saavedra), Ed Carpenter Racing (Ed Carpenter), Panther Racing en RHL Racing(James Jakes en Graham Rahal) aanwezig.

Lucas Luhr: "Driekwart van het seizoen is al voorbij en de competitie is behoorlijk heftig. Ik kijk er nu al naar uit om "feeling" met de auto op te bouwen en vervolgens de wedstrijd te doen. Behalve dit heb ik van alles in mijn carrière gereden. Een auto is een auto natuurlijk maar ik heb met Prototypes en GT's geracet en met fabrikanten als Porsche en Audi samengewerkt, maar ook met heel kleine teams. Ik heb het nooit gepusht maar ik heb altijd een keer in een Indycar willen racen. Technisch begrijp ik die auto wel maar vanuit coureur's standpunt moet ik alleen nog leren hoe die auto reageert."

Voor de Indycartest en wedstrijd beschikt Luhr over zijn ALMS-engineer Brandon Fry. Omdat het team van Sarah Fisher met het team van RW Motorsports samenwerkt, kon deze deal tot stand komen. "Ik hoop dat ik een bijdrage voor de toekomst aan Sarah Fisher Hartman kan leveren" aldus de Duitse langeafstandsspecialist.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet