Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Max Papis vervangt Tony Stewart op Watkins Glen

Mad"Max Papis is door Stewart Haas Racing als invaller voor de geblesseerde Tony Stewart aangewezen. In het verleden kwam Papis ook al voor het team uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

2013 Maz Papis

Oud F1/Champcar-coureur en Sportscarspecialist Max Papis vervangt Tony Stewart dit weekend op Watkins Glen.

Max Papis vervangt Tony Stewart op Watkins Glen
"Mad" Max Papis zal komend weekend op Watkins Glen als vervanger van Tony Stewart fungeren. Papis kwam dit seizoen tweemaal in de Nationwide-series voor het team van Richard Childress uit. Op Road America was Papis in een incident met Billy Johnson betrokken, die hij na afloop een flinke dreun op zijn helm verkocht. In het GrandAm GT-kampioenschap werkt Papis samen met Jeff Segal een volledig programma af. Recentelijk won de combinatie Papis/Segal de GT-klasse op Indianapolis. In 2009 eindigde Papis voor het toenmalige Haas CNC Racing als 8e op Watkins Glen. In totaal reed Papis 35 Sprint Cup-wedstrijden. Papis reed in de VS ruim acht jaar in de Champcarworldseries en won drie wedstrijden. Ook kwam Papis begin negentiger jaren in de Formule 1 uit.

Tony Stewart werd uit voorzorg direct geopereerd om de tweedegraads breuk zo snel mogelijk te stabiliseren. Op korte termijn zal de coureur-teameigenaar een tweede operatie moeten ondergaan. Stewart blijft ter observatie in het ziekenhuis.

Tony Stewart: "Ik heb direct aan iemand gevraagd of hij mijn telefoon kon regelen zodat ik met de buitenwereld in contact kon blijven. Ik wil iedereen voor zijn medeleven bedanken. Ik heb een sterk team en kom zeker terug!" Uw redacteur liep ruim zeven jaar geleden een soortgelijke breuk op en was meer dan negen maanden uit de roulatie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet