EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Reijntjens en Van Lagen opnieuw in top tien

Equipe Verschuur-rijders Jeroen Reijntjens en Jaap van Lagen hebben ook in de tweede race van de Eurocup Megane Trophy op het circuit van Istanbul een toptienfinish behaald. Reijntjens werd zesde, twee plaatsen voor Van Lagen. Cesar Campanico werd de winnaar, wat de vierde winnaar van de klasse betekende in evenzoveel races.

Tekst: Daan Jeuken

In tegenstelling tot gisteren kende de start geen problemen en kwam iedereen schadevrij door de eerste bocht. Campanico kwam als leider de bocht uit, gevolgd door Badey en Dayraut. Badey drong hevig aan bij Campanico, terwijl ook Dayraut niet week van de bumper van Badey. Dayraut begon vervolgens aan te vallen, waardoor Badey moest verdedigen en Campanico kon weglopen. Achter de drie koplopers volgden Pedro Petiz en Luca Filippi.

In de zesde ronde lukte het Dayraut eindelijk om Badey te passeren, die ook gelijk voorbij gegaan werd door Petiz. Twee ronden later kwamen Petiz en Dayraut echter met elkaar in contact, waardoor Badey de twee vechtende honden weer voorbij kon steken. Petiz en Dayraut bleven elkaar echter het leven zuur maken, wat uiteindelijk resulteerde in een crash. Hierdoor schoof Luca Filippi op naar de derde plaats. Die hij niet meer uit handen gaf, net als de twee koplopers.

De rijders van Equipe Verschuur reden een goede race, waarbij Jeroen Reijntjens en Jaap van Lagen beiden Jan Charouz en Sebastien Dhouailly wisten te passeren. Reijntjens ging ook nog voorbij aan Bruce Lorgere-Roux en eindigde als zesde, terwijl Van Lagen achtste werd. Bernhard ten Brinke eindigde op de twaalfde plek zes seconden verwijderd van punten.

Uitslag race 2, Eurocup Megane Trophy,
zondag 18 juni 2006, Istanbul:

1. Cesar Campanico, 8 ronden
2. Ludovic Badey, op 0.755
3. Luca Filippi, op 5.039
4. Renaud Kuppens, op 7.443
5. Ralph Meichtry, op 8.439
6. Jeroen Reijntjens, op 11.528
7. Bruce Lorgere-Roux, op 12.492
8. Jaap van Lagen, op 12.972
9. Jean Charouz, op 15.462
10. Sébastien Dhouailly, op 21.362
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet