Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Zelfde mensen op podium, Van Dam nu derde

Het podium van de Eurocup Formule Renault 2.0 werd vandaag door dezelfde mensen bezet als gisteren. Dani Clos behaalde wederom de overwinning, Carlo van Dam had stuivertje gewisseld met Atte Mustonen en finishte nu als derde. Vlak achter Van Dam eindigde Chris van der Drift als vierde.

Tekst: Daan Jeuken

De beste start was voor Atte Mustonen, die de leiding overnam van Clos. De Spanjaard wraakte zich echter in de eerste ronde, en passeerde de Fin weer. Mustonen werd vervolgens opgejaagd door Carlo van Dam, die Kasper Andersen en Chris van der Drift achter zich had.

In het middenveld werd hevig gevochten, waarbij onder andere Brendon Hartley spinde na een duel met Albuquerque en Buemi. Wat verder naar achteren in het veld kwamen Oliver Campos en Martin Plowman met elkaar in aanraking, wat resulteerde in een safetycar-situatie.

Clos, wiens voorsprong van drie seconden in vier ronden werd teniet gedaan door de safetycar, had een goede herstart. Dit kon niet gezegd worden van Andersen, die vanaf de vierde plaats Van der Drift en Albuquerque aan zich voorbij zag gaan. Aan kop van het veld kon er echter niemand meer zijn positie verbeteren, waardoor Clos zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde, voor Mustonen en Van Dam.

“Het was een spannende race”, blikte Carlo van Dam terug. “Ik verknoeide mijn start, maar ik wist toch de derde plaats te bemachtigen. Ik had veel overstuur, hoewel de auto dankzij het harde werk van het team een stuk beter was dan gisteren. Een tweede en derde plaats zijn niet verkeerd, maar ik wil nu wel eens winnen. Het volgende raceweekend op Misano zou mij echter wel eens beter kunnen liggen", zo eindigde Van Dam hoopvol.

De andere Nederlanders speelden geen rol van betekenis in Istanbul. Junior Strous kwam als dertiende over de streep, terwijl Xavier Maassen negentiende werd. Henkie Waldschmidt eindigde op plaats 23.

Uitslag race 2, Eurocup Formule Renault 2.0,
zondag 18 juni 2006, Istanbul:

1. Dani Clos, 13 ronden,
2. Atte Mustonen, op 1.304
3. Carlo van Dam, op 2.248
4. Chris van der Drift, op 2.863
5. Filipe Albuquerque, op 3.500
6. Edoardo Piscopo, op 5.449
7. Kasper Andersen, op 8.801
8. Sebastien Buemi, op 10.089
9. Jaime Alguersuari, op 11.242
10. Daniel Campos, op 12.096
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet