Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Geen Grand Prix van India in 2014

Rosberg

Er zal komend jaar geen Grand Prix van India worden verreden. Het gloednieuwe Buddh International Circuit huisvest dit jaar pas zijn derde Formule 1-race, maar zal volgend jaar dus moeten wijken. In 2015 komt de race waarschijnlijk wel weer terug.

Tekst: Daan Jeuken

Geen ruimte in oktober
De GP van India wordt sinds 2011 eind oktober verreden, maar Bernie Ecclestone wil de race graag in het eerste half jaar van het seizoen. Dat moet in 2015 gebeuren, maar dan zou die race te dicht op die van 2014 zitten. Daarom heeft de 82-jarige Formule 1-baas besloten de race van 2014 te schrappen.

Nog één afvaller
Dat er volgend jaar in oktober geen ruimte meer is voor de GP in India, komt doordat dan de nieuwe Grand Prix van Rusland verreden moet worden. Behalve deze dubbele boeking, moet Ecclestone ook wel twee races schrappen, omdat naast Sotsji ook New Jersey en Spielberg op de kalender komen. Om de kalender toch op twintig races te laten uitkomen, moest Ecclestone er twee schrappen. India is dus de eerste, de tweede laat nog op zich wachten.

Er wordt gefluisterd dat Zuid-Korea de tweede afvaller gaat worden. Dit eveneens gloednieuwe circuit houdt in 2013 pas zijn vierde Grand Prix, maar er komt geen hond naar de races kijken en de stad die rondom het circuit zou moeten verrijzen, wil ook nog niet echt van de grond komen. Zuid-Korea heeft nog wel een contract tot en met 2016.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet