DRDO

DRDO: Het ultieme vakantiegevoel: 6 augustus DRDO-races op Circuit Park Zandvoort!

480 start drdo

Het raceseizoen van de Dutch Race Driver Organisation is aan de tweede helft begonnen. Op dinsdag 6 augustus wordt op Circuit Park Zandvoort alweer het vijfde race-evenement verreden. Heb je een diesel, een toerwagen tot drie liter of een DRDO BMW M3 Cup-auto tot je beschikking en verlang je naar het ultieme vakantiegevoel? Doe dan mee!

Tekst, film en foto's: PR

Teruglopende startvelden? Niet bij de DRDO. De combinatie van veel gezelligheid, veel rijden in korte tijd, betaalbaar en een leuke competitie spreekt veel licentiehouders aan. Tijdens de meeste evenementen telde het startveld dit jaar tussen de 30 en 41 auto's. "Coureurs die niet op vakantie zijn of die het strand wel hebben gezien, zijn meer dan welkom om een keer kennis te maken met de DRDO", aldus medeorganisator Danny van Dongen.

"Coureurs die rekening houden met het thuisfront, kunnen met partner en kinderen een democratisch compromis sluiten. Eerst naar het Zandvoortse strand, vervolgens vanaf drie uur 's middags naar het circuit. Op dat moment beginnen we immers pas met de inschrijvingen en keuringen." Van Dongen verwacht tussen de 25 en 30 auto's aan de start.
Het raceprogramma bestaat zoals altijd uit een vrije training, een tijdtraining en twee races van elk een klein uur.

Spannend
De competitie in de Specialsklasse, de Dieselklasse en de BMW M3 Cup is leuk en spannend. Dat is mede een gevolg van de dit seizoen geïntroduceerde 'successeconden'. Rijders die in de top drie van hun klasse eindigen, dienen tijdens de volgende race langer stil te staan tijdens de verplichte pitstop. Dat leidt tot meer verschillende rijders op het podium en dus tot meer plezier.BMW M3 Cup
Na acht races (vier evenementen) voeren Dennis van der Linden en Herman Peene het tussenklassement van de BMW M3 Cup aan. Het duo heeft al twee zeges op zak. De klassementaanvoerders moeten zich serieus zorgen maken om de aanstormende Wouter Boerekamps. Ondanks dat hij de eerste twee races miste, staat hij met een achterstand van slechts negen punten op de derde plaats. Boerekamps eindigde elke keer op het podium, waaronder twee keer op het hoogste treetje.

Andere rijders om rekening mee te houden zijn onder meer Mark Bol Raap (vierde in de tussenstand), de tweevoudige racewinnaars Marc Dijkhuis en Robert Westerholt en tweevoudig kampioen Philip Romijn. Zoals vermeld: door de 'successeconden' van de mannen voorin het klassement kan er zomaar een andere equipe voor een grote verrassing zorgen.

Specialklasse
De Specialklasse staat open voor toerwagens met een cilinderinhoud tot drie liter. Populaire auto's zijn onder meer de BMW 130i en diverse uitvoeringen van de BMW Compact.

David Rijks (BMW 130i) is dit seizoen 'the man to beat'. Met maar liefst vier overwinningen in de eerste acht races voert hij het klassement aan. Voor Rijks geldt uiteraard wel dat de successeconden een steeds grotere last gaan vormen.

Alexander Berger (BMW 130i) en de equipe Pieter Euser – Frans Meixner (BMW Compact) volgen Rijks in het klassement. Overige rijders om in de gaten te houden: Cas Renders (BMW 130i) die al een zege op zak heeft, de regerend kampioenen Jeroen de Roode en Hans Creemers met hun 'semi-klassieke' BMW 325i E30 en snelle man Willem Willemstein.

Dieselklasse
Goed nieuws: de dieselklasse is dit seizoen doorgebroken. Het startveld groeit en dat is niet zo gek. Her en der in het land staan er immers nog meer dan genoeg diesels van het kaliber Seat Ibiza TDi en VW Golf TDI en auto's uit de voormalige Toerwagen Diesel Cup. Martin de Weerd en Gerard van Schaijk grepen vorig seizoen nipt naast de titel met hun VW Golf TDi. Nu voeren ze de tussenstrijd aan, gevolgd door regerend kampioen Marloes Dijkhuis (BMW 120D). Er zijn pas acht races verreden, maar desondanks is de lijst met podiumgangers lang. Denk bijvoorbeeld aan Gert-Jan Zantingh, Dik Groenhart, Thierry Köhler, Ramon Zuketto, Bas Baars, Marcel Roeveld en nieuwkomer Michael Hermans. Met andere woorden: het is eigenlijk onmogelijk om te voorspellen wie er komende dinsdag met de bekers aan de haal gaat.

480 podium drdo

Gratis toegang
Voor rijders die eerst de kat uit de boom willen kijken en voor alle racefans die snakken naar een dagje circuit: kom de DRDO een keer bezoeken! De toegang is gratis. Het programma begint om 17.20 uur met de vrije training, de races gaan om kwart voor zeven en om half negen van start.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet