Belcar

Geslaagde rentree Eurotech Racing in Belcar

Eurotech Racing kijkt terug op een goede rentree in Belcar, het toonaangevende Belgische GT-kampioenschap. Het raceteam uit Venlo-Blerick eindigde tijdens de seizoensopener op het circuit van Zolder als vijfde in de snelste klasse GTA (zevende algemeen), ondanks problemen met het differentieel. De ruim 500 pk krachtige, in eigen beheer gebouwde en ontwikkelde Marcos Mantis wordt bestuurd door Wim Noorman (Horst) en Danny van Dongen (Zandvoort).

Tekst en foto: PR


 _____________Tijdens de kwalificatietrainingen kwamen Wim Noorman en Danny van Dongen niet verder dan de elfde startpositie in het 46 auto’s tellende veld. “We kampten met forse problemen met het differentieel”, aldus Noorman. “We hebben eigenlijk geen enkele optimale ronde kunnen rijden. We reden nu een trainingstijd van 1:37.4, ik denk dat Danny wel anderhalve seconde sneller had kunnen zijn.”

Danny nam de start van de race voor zijn rekening. Hij lag na één ronde al op de zesde plaats in het zeer competitieve veld. Na 70 minuten gaf hij het stuur over aan Wim, op dat moment lag de Eurotech Racing Marcos Mantis op een fraaie vijfde plek algemeen. Helaas zorgde het differentieel op dat moment weer voor problemen. Noorman: “De wielspin ten gevolge van het defecte differentieel werd steeds erger. Ik moest daardoor iets voorzichtiger gas geven bij het uitkomen van enkele bochten.” Desondanks eindigde het team als vijfde in de klasse GTA en als zevende algemeen. “We kunnen dit seizoen ver komen”, stelde Noorman tevreden vast. “De overige teams toonden zich ook enthousiast over onze prestaties.”

Danny van Dongen keek ook positief op de race terug. “Het is jammer van de technische tegenslag. We hebben voorafgaande aan het seizoen veel getest, toen bleef alles heel. Alles bij elkaar heb ik toch een goed gevoel aan de race overgehouden. We hebben laten zien dat we vlak achter de kopgroep mee kunnen strijden. Het team heeft daarnaast uitstekend werk geleverd. Het is een geoliede organisatie, dat is erg belangrijk in een endurancekampioenschap.”

Eurotech Racing wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group
(www.eurotech-group.nl) en Pezag (www.pezag.cz).
Volgende race: 16-17 april, Spa-Francorchamps (B).
Eurotech Racing op internet: www.eurotechracing.nl.

Uitslag: 1. Marc Goossens en David Hart (B/NL), Chevrolet Corvette C5R, 74 ronden in 2:06:17.096; 2. Anthony Kumpen en Bert Longin (B/B), Chrysler Viper GTS-R, op 1:29.395; 3. Pertti Kuismanen en Vincent Vosse (SF/B), Chrysler Viper GTS-R, op 1 ronde. 5. in GTA en 7. algemeen: Wim Noorman en Danny van Dongen (NL/NL), Marcos Mantis, op 4 ronden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet