Formula E

Formula E: Andretti Autosport ook naar Formule E

Andretti Autosport zal in 2014 eveneens aan het nieuwe Formule E kampioenschap gaan deelnemen en is na Drayson Racing en China Racing het derde team dat zich aan dit kampioenschap geconfirmeerd heeft.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

Andretti web

Andretti Autosport ook naar Formule E
Andretti Autosport gaat in 2014 naast haar Indycar-programma eveneens op de elektrische toer. Dit werd vanmiddag in Indianapolis bekend gemaakt.
Alejandro Agag van Formula E: "Wij zijn erg verheugd om Andretti Autosport in het kampioenschap te mogen verwelkomen. Een team met een ongelofelijke historie. En ik twijfel er niet aan dat zij een grote bijdrage aan het kampioenschap zullen gaan leveren. Het is natuurlijk fantastisch om te zien dat zo'n gevestigd team zich aan de duurzame autosport confirmeert. Er staan natuurlijk twee wedstrijden in de VS op de kalender, Los Angeles en Miami. Ik denk dat de Amerikaanse fans veel te juichen hebben."

Patrice Ratti, CEO van Renault Sport Technologies: ''Als technisch partner van Formule E is het voor Renault een grote eer om Andretti Autosport te mogen verwelkomen. Andretti Autosport is één van grootste en meest gerespecteerde organisaties ter wereld en wij zijn verheugd dat zij zich bij de professionele 0 uitstoot commissie hebben aangesloten. Professionele teams zoals Andretti betekenen een inspiratie voor onze ingenieurs om een fantastische auto te creëren en een grote show voor de autosportfans wereldwijd te brengen. Met drie bevestigde teams en nog meer belangstellenden zal het niet lang duren voordat wij over een complete grid zullen beschikken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet