Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Carlo van Dam tweede in Istanbul

Vanaf de tweede startplaats heeft Carlo van Dam vandaag zijn eerste seizoenspodium behaald. Met zijn tweede plaats eindigde Van Dam, op het circuit van Istanbul, op dezelfde plaats als waarvan hij gestart was. Datzelfde gold voor winnaar Dani Clos en nummer drie Atte Mustonen.

Tekst: Daan Jeuken

Voor Dani Clos (Jenzer Motorsport) betekende de overwinning zijn eerste in de Eurocup Formule Renault 2.0. Vanaf de start sloeg hij meteen een gat, dat na de eerste ronde al 2.3 seconde bedroeg. Ook achter Clos waren de prijzen snel verdeeld, wat Van Dam uiteindelijk dus de tweede plaats opleverde en Mustonen de derde. Brendon Hartley eindigde, na een goede start vanaf de vierde startrij, als vierde.

“Mijn start was niet bijster goed”, verklaarde Carlo van Dam. “Andersen raakte me, waardoor ik al gelijk veel tijd verloor op Clos. Daarna verliep de race gladjes, maar ik heb onderhand wel genoeg van die tweede plaatsen.”

Chris van der Drift had een goede openingsfase en rukte op van de zevende naar de vijfde plaats. In de achtste ronde wist hij zelfs de vierde plaats te ontfutselen aan Brendon Hartley, maar na een fout viel hij terug naar de negende plek, die door het uitvallen van Albuquerque uiteindelijk nog de achtste werd. Op plaats tien behaalde Xavier Maasen nog een puntje, achter Tom Dillmann die met een gebroken voet rondreed.

Uitslag race 1, Eurocup Formule Renault 2.0,
zaterdag 17 juni 2006, Istanbul:

1. Dani Clos, 14 ronden
2. Carlo van Dam, op 2.220
3. Atte Mustonen, op 4.888
4. Sebastien Buemi, op 11.082
5. Edoardo Piscopo, op 11.493
6. Brendon Hartley, op 12.344
7. John Michael Edwards, op 14.760
8. Chris Van der Drift, op 15.463
9. Tom Dillmann, op 16.023
10. Xavier Maasen, op 19.011
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet