Formido Swift Cup

Persbericht: Racing Team Welzorg-coureur Gerard de Nooij strijdt om de podiumplaatsen bij Masters of F3

rtw masters 1

 

Als er tijdens de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort een prijs voor de meest strijdlustige rijder zou zijn geweest, dan was Racing Team Welzorg-coureur Gerard de Nooij daar absoluut voor in aanmerking gekomen. Tijdens de tweede wedstrijd van de Formido Swift Cup streed de coureur met een fysieke beperking twaalf ronden lang op het scherpst van de snede om de derde plaats, om deze podiumplaats uiteindelijk met slechts 0,001 seconde aan zijn neus voorbij te zien gaan. "Wat een strijd! Een super race als afsluiting van een super weekend", blikte een nog steeds enthousiaste De Nooij ruim na afloop op zijn wedstrijd terug.


rtw masters 2

De Masters of Formula 3 is één van de belangrijkste race-evenementen op de kalender van Circuit Park Zandvoort en daarmee voor de Formido Swift Cup waarin Racing Team Welzorg uitkomt het hoogtepunt van het seizoen. Met ruim 16.707 toeschouwers, mooi zomerweer en spannende races, vormde de editie van afgelopen weekend daarop geen uitzondering. Een paar weken geleden had Gerard de Nooij op het Belgische Circuit Zolder de stijgende lijn van dit seizoen onderstreept met zijn eerste podiumfinish en aangezien dat naar meer smaakte, keek de Racing Team Welzorg-coureur reikhalzend uit naar het Masters-weekend.

rtw masters 3

 

Vier wielen naast de baan
De eerste race op zaterdagmiddag verliep echter niet helemaal naar wens. "Omdat de auto in de kwalificatie niet zo lekker aanvoelde, hadden we de afstelling wat aangepast. Daardoor ging het in de race meteen een stuk beter, maar na een super start werd ik eerst een keer op het gras gedrongen en moest vervolgens in het Scheivlak met vier wielen door het grind", aldus De Nooij. De Racing Team Welzorg-coureur hield zijn volledig op handbediening omgebouwde Suzuki Swift echter keurig onder controle en passeerde uiteindelijk als zesde de finish.

 

rtw masters 4

Eén duizendste
In de tweede Formido Swift Cup race waren twaalf ronden lang alle ogen en camera's gericht op het duel om de derde plaats tussen De Nooij en Benjamin van den Berg. Deur-aan-deur streed het duo en wisselde vele malen van positie. Maar volledig in lijn met een bekend spreekwoord profiteerde een derde, want Maurits Sandberg kwam 0,001 seconde (!) voor De Nooij over de streep en zo miste de Racing Team Welzorg-coureur met een vierde plaats nipt het podium met het kleinst meetbare verschil. "Het was een schitterende race. Allebei maakten we foutjes waardoor we elkaar steeds weer konden inhalen en vele malen naast elkaar over het circuit gingen. In de laatste ronde raakten Benjamin en ik elkaar en daarvan kon Maurits profiteren", blikte De Nooij op zijn schitterende race terug. "Een super weekend was het. We hadden dit weekend ruim 35 gasten op bezoek en die hebben genoten. Iedereen heeft zoveel plezier gehad, het was één groot feest. Als je dan ook nog zo'n race rijdt, is dat helemaal super", aldus De Nooij tot besluit.

 

jzhmh logo


Gerard de Nooij in 'Je zal het maar hebben'
Gerard de Nooij is deze week ook op televisie te zien. In het BNN programma 'Je zal het maar hebben' vertellen jongeren met een aandoening of handicap over hun leven en dit keer staat Gerard de Nooij centraal. Een filmploeg volgde De Nooij een dag lang bij zijn werkzaamheden en was ook bij de races op Circuit Zolder. De uitzending is op dinsdag 9 juli om 21.15 uur op Nederland 3.

Brede ondersteuning en website
Racing Team Welzorg wordt mede mogelijk gemaakt door Welzorg, Pride Mobility, Deep Drill, AM Products en Deculijn. Ook Circuit Park Zandvoort ondersteunt het sympathieke project. De ervaringen van Racing Team Welzorg-coureur Gerard de Nooij zijn te volgen via de website www.racingteamwelzorg.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet