Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3: Hoe Lucas Auer wil scoren, bij de vrouwen en op Zandvoort

130706 F3 Auer keuken
"Misschien moet ik ook maar eens goed leren koken..." Lucas Auer in de keuken van Restaurant EVI

In 1985 werd zijn oom Gerhard Berger met de Arrows-BMW negende tijdens de laatste Grote Prijs van Nederland voor Formule 1-auto's op wat toen nog Circuit Zandvoort heette. Lucas Auer was toen nog lang niet geboren, dat gebeurde pas negen jaar later. En nu staat de 18-jarige Oostenrijker op wat inmiddels alweer jarenlang Circuit Park Zandvoort heet, aan de start van de RTL GP Masters of Formula 3. Hij rijdt voor het Italiaanse Prema Powerteam, dat vorig jaar met Dani Juncadella de Masters won. Auer, bezig aan zijn eerste jaar in de Formule 3 op Europees niveau, geldt dit weekeinde als kandidaat voor een podiumplaats. "Ik heb het op Zandvoort erg naar mijn zin", meldt hij.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar, Co van de Gragt

Nee, Auer vindt het niet erg om met de regelmaat van de klok aangesproken te worden over zijn oom. "In de karts was het soms wel eens vervelend, dat mensen te hoge verwachtingen hadden, maar nu valt het wel mee. En tenslotte heb ik ook gewoon veel aan hem te danken. Hij geeft me veel nuttige adviezen en volgt wat ik doe. Omgekeerd maak ik van elk weekeinde een uitgebreid verslag dat ik naar hem toestuur, zodat hij ook van mijn kant weet waar ik mee bezig ben."

130706 F3 Auer eten
Tijdens een informeel persdiner sprak Auer met persvertegenwoordigers over zijn kansen

Aan de vooravond van het evenement op Circuit Park Zandvoort sprak Auer tijdens een informeel diner met een aantal geselecteerde mediavertegenwoordigers in het onvolprezen Zandvoortse etablissement 'Evi' in de Zeestraat over zijn verwachtingen voor het weekeinde. Tussen het voorgerecht (gekonfijte zeebaars met snowcrab, komkommer en een dressing van saffraan), het hoofdgerecht (een bijzonder malse kalfsfilet met opperdoezer ronde, tuinboontjes en kalfsjus met bonenkruid) en het dessert (gemarineerde aardbeien, schuim van Japanse Matcha-thee en een sorbet van citroen en aardbei), begeleid door heerlijke bijpassende wijnen (niet voor Auer, uiteraard) stond hij de journalisten te woord. Ook Auer uitte zich enthousiast over de culinaire prestaties van chefkok Frank Schipper en souschef Tjitze van der Dam. "Ik ben normaal niet zo voor gerechten die ik niet ken, maar wat smaakt dit lekker!", aldus de Oostenrijker, die voor de gelegenheid ook een kijkje in de keuken mocht nemen en met de 'witte brigade' op de foto ging. "Ik moet ook maar eens goed leren koken, want volgens mij kun je daarmee wel indruk maken bij vrouwen", stelde hij vast.

130706 F3 Masters Auer brigade
Herinneringsfoto met sous-chef Tjitze van der Dam (l.) en chefkok Frank Schipper van EVI

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet